MEDIA

Ματίνα Παγώνη: «Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια στις εκλογές»

Ματίνα Παγώνη: «Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια στις εκλογές»
H Ματίνα Παγώνη
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να τη δούμε ως υποψήφια στις εκλογές

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εδώ και λίγες ημέρες δεν αποκλείει την πιθανότητα να κατέβει ως υποψήφια στις εκλογές.

Η ίδια μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ανέφερε ότι: «Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασιστεί να γίνουν, τότε μπορεί να συζητήσουμε και το εάν θα θέσω υποψηφιότητα».

Σε ερώτηση για το εάν ακολουθεί το παράδειγμα της Μίνας Γκάγκα, αντέτεινε ότι η κυρία Γκάγκα δεν ήταν συνδικαλίστρια, «ποτέ δεν ασχολήθηκε και ξαφνικά βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στο υπουργείο Υγείας, ενώ εγώ ασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά εδώ και 25 χρόνια και έχω φέρει πολλές νίκες στην παράταξή μου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να ασχολούμαστε συνέχεια με τις εκλογές λέγοντας: «Από την επομένη της εκλογής Μητσοτάκη, άρχισε ο Τσίπρας να ζητάει εκλογές. Εγώ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά», επισήμανε.

Σχετικά με την κριτική που έχει ασκήσει η ίδια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κυρία Γκάγκα σημείωσε ότι κάθε παράταξη, ειδικά όταν είναι στην κυβέρνηση, δεν τα κάνει όλα 100% σωστά. «Υπάρχουν και κάποια λάθη και αλίμονο εάν δεν υπήρχαν και λάθη γιατί τότε θα αρχίζαμε να προβληματιζόμαστε όλοι. Το να επισημαίνονται από την ίδια την παράταξη τα λάθη, είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι η παράταξη έχει Δημοκρατία, ακούει τα στελέχη της και έτσι γίνονται βελτιώσεις. Πρέπει να υπάρχει κριτική. Αλίμονο εάν όλοι λέμε ναι», είπε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, η κυρία Παγώνη είπε ότι κανένας γιατρός δεν είπε ότι τελειώσαμε με την πανδημία. «Είπαμε ότι φοράμε μάσκες εκεί που χρειάζεται. Ο κορονοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ, και μάλιστα στην Ευρώπη έχουν κάνει θραύση η Όμικρον 4 και Όμικρον 5».

«Έχουν έρθει και σε εμάς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είπαμε ποτέ ότι έληξε το θέμα. Αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους», είπε, υπενθυμίζοντας ότι πριν δυο μήνες είχε ζητήσει να μην βγουν οι μάσκες τον Ιούνιο.

«Ο κόσμος είναι έμπειρος μετά από 2 χρόνια, δεν χρειάζεται να βγαίνει κανένας στην τηλεόραση και να δίνει οδηγίες. Ο καθένας ξέρει ότι σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει κόσμος πρέπει να φοράμε μάσκα, όπως και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε.

«Ο κόσμος να βγει, να πάει να κάνει τις διακοπές του, με προσοχή, γνωρίζοντας ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, οι υποπαραλλαγές είναι εδώ και από Σεπτέμβριο μπαίνουμε πάλι σε εμβολιασμούς και προχωράμε κανονικά για να μην περάσουμε δύσκολα όπως περάσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε.

«Δεν χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε συνέχεια βγάλτε τις μάσκες, βάλτε τις μάσκες, ο κόσμος ξέρει πλέον», πρόσθεσε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ένα πιο ήπιο χειμώνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα έχουμε φέτος, καθώς τώρα υπάρχουν τα εμβόλια, τα αντιϊκά φάρμακα και τα πρωτόκολλα σύμφωνα με την κυριά Παγώνη. «Δεν είμαστε χωρίς όπλα στον πόλεμο», πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

Και γιατρός... και ίσως υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου, η κυριά Παγώνη εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και μίλησε για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και για τη σημασία της μάσκας όταν κρίνεται απαραίτητο.

Μέσα στη συζήτηση η κ. Παγώνη ερωτήθηκε εάν έχει δεχθεί πρόταση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να κατέβει υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

«Δεν ξέρουμε, κανείς δεν ξέρει αυτή την στιγμή», δήλωσε αρχικά η πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας «Εγώ είμαι γιατρός και συνεχίζω να είμαι γιατρός».

Αν και προσπαθούσε να αποφύγει τη συζήτηση λέγοντας πως δε χρειάζεται να μιλήσει περισσότερο για αυτά και ότι δε γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο, δεν απέρριψε την περίπτωση η ίδια να βρεθεί υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

«Όχι δεν αποκλείεται εκεί που γράφει γιατρός να γράφει υποψήφια βουλευτής, αλλά δεν είναι συζήτηση για να γίνει αυτή την ώρα. Μην επιμένετε γιατί δεν πρόκειται να πω τίποτα παραπάνω», είπε χαμογελαστή και ελαφρώς κοκκινισμένη η γιατρός.

Οι δημοσιογράφοι του πάνελ με χιούμορ ανέφεραν ότι στην κα Παγώνη θα ταίριαζε να γίνει υπουργός επικρατείας, όμως η ίδια δεν ήθελε να συνεχίσει τη συζήτηση αυτή.

Στο τέλος έγινε αναφορά για τις συνεχείς επανεξελέξεις της κα Παγώνη ως πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δείχνοντας ότι το έχει με τις εκλογές, όμως η ίδια είπε αστειευόμενη: «Ας φέρουν και οι υπόλοιποι να μπούμε στη μάχη και θα συζητήσουμε μετά.

Σχετικές ειδήσεις