Γυναίκες Παπακαλιάτης
Αυτές είναι οι μούσες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και είναι όλες τους υπέροχες
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
MEDIA

Οι «μούσες» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις σειρές του

Από την Ιωάννα Παππά έως την Κλέλια Ανδριολάτου, αυτές είναι οι όμορφες ηθοποιοί που αγαπήσαμε μέσα από τις σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Έχει συνηθίσει το κοινό σε ωραίες και ποιοτικές παραγωγές, αλλά και σε όμορφες και ταλαντούχες πρωταγωνίστριες. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς των τελευταίων δεκαετιών, που έχει χαρίσει στους τηλεθεατές επιτυχημένες σειρές και τους έχει συστήσει ηθοποιούς όμορφες και ταλαντούχες.

Φέτος, στις 13 Οκτωβρίου, θα τον δούμε να επιστρέφει στη συχνότητα του MEGA με τη σειρά «Maestro» και την Κλέλια Ανδριολάτου σε ρόλο κεντρικό. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το νέο και πολλά υποσχόμενο πλάσμα, θυμόμαστε τις μούσες του Χριστόφορου που μάς απασχόλησαν και που ακόμη θυμόμαστε.

Κλέλια Ανδριολάτου

Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την Κλέλια Ανδριολάτου
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την Κλέλια Ανδριολάτου

Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA έχει τον τίτλο «Maestro» και επικεντρώνεται σε έναν παράνομο έρωτα μεταξύ ενός καθηγητή και μιας νεαρής κοπέλας. Η εντυπωσιακή Κλέλια Ανδριολάτου θα ενσαρκώσει τον εν λόγω ρόλο και όλοι αναμένουμε να τη δούμε να λάμπει ξανά σε μία σειρά της μικρής οθόνης.

Η 26χρονη καλλονή συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από το «Μπρούσκο» του Ανδρέα Γεωργίου και μόλις τότε στα 18 της χρόνια έκανε τους πάντες να αναζητούν το όνομά της. Με εξωτερική εμφάνιση που μαγνητίζει, η Κλέλια έχει πολλούς σταθμούς στην πορεία της που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, στα 14 της εντοπίστηκε από τη manager Ελενα Χριστοπούλου και ξεκίνησε η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ. «Κατέβηκα στην Αθήνα και έως σήμερα έχω φωτογραφηθεί για το "Elle”, τη “Madame Figaro”, τη “Vogue” και όλα τα γυναικεία περιοδικά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συμμετείχα σε πολλούς καταλόγους. Μόλις τελείωσα το σχολείο έφυγα στο εξωτερικό και συνεργάστηκα με ένα μεγάλο γραφείο στο Παρίσι μέσω του οποίου δούλεψα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η πρώτη μεγάλη δουλειά μου ήταν η διαφημιστική καμπάνια των καλλυντικών Shu Uemura, η οποία έγινε στο Λονδίνο», δήλωνε στο παρελθόν η Κλέλια. Έκτοτε ακολούθησαν φωτογραφίσεις, σπουδές δημοσιογραφίας, εκατοντάδες αναρτήσεις στο Instagram, όμως η αγάπη της για την υποκριτική τη φέρνει στο σπίτι του Μεγάλου Καναλιού και σε μία παραγωγή που θα συζητηθεί πολύ.

Ιωάννα Παππά

H Ιωάννα Παππά
H Ιωάννα Παππά

Όταν αναφερόμαστε στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την τηλεοπτική του διαδρομή, σκεφτόμαστε αμέσως τη σειρά «Κλείσε τα μάτια».

Προβλήθηκε από το 2002 έως το 2004, στο MEGA, με τεράστια επιτυχία, και το story αφορούσε στον Φίλιππο που ερωτεύεται -χωρίς να το γνωρίζει- μητέρα και κόρη. Η Πέμη Ζούνη έγραψε ιστορία στο ρόλο της Μαρίας (μητέρα), ενώ η Ιωάννα Παππά ως Χριστίνα (κόρη της Μαρίας και σύντροφος του Φίλιππου) είδε τις μετοχές της να απογειώνονται.

«Μετά το "Κλείσε τα μάτια" όλοι με λένε Χριστίνα Παππά. Κάποια στιγμή που ήμουν στη Θεσσαλονίκη για παράσταση, έπεσαν πάνω μου κάτι κορίτσια ουρλιάζοντας και ψάχνοντας τον Χριστόφορο», είπε η Ιωάννα Παππά με χιουμοριστική διάθεση σε συνέντευξή της δείχνοντας τη δυναμική που είχε το σίριαλ αλλά και το πόσο αγαπητή έγινε μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Η Ιωάννα, με το πέρασμα των χρόνων, κατάφερε να γίνει μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς με σημαντικές διακρίσεις στο θέατρο. Χαρακτηριστικά, το 2014 κέρδισε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού για το ρόλο της στη παράσταση «Αλεπούδες» και το 2016 κέρδισε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη από κοινού με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την παράσταση «Οδός Πολυδούρη», στην οποία υποδύθηκε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη. Το 2018 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στα βραβεία all4fun για τη παράσταση «Το μόνον της ζωής του ταξίδιον» αλλά και με το 3ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος για την παράσταση «Άμλετ». Παράλληλα, έκανε επιλεκτικές εμφανίσεις στη μικρή οθόνη που συνοδεύονταν πάντα από επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές

Βίκυ Παπαδοπούλου

H Βίκυ Παπαδοπούλου
H Βίκυ Παπαδοπούλου

Μετά το «Κλείσε τα μάτια», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τράβηξε το ενδιαφέρον με τη σειρά του «Δυο μέρες μόνο» (2005-2006) που προβλήθηκε επίσης στο MEGA.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Άρης και η Σοφία συναντήθηκαν ξανά ένα βράδυ τυχαία, δυο μέρες προτού ο Άρης πάει στο στρατό και η Σοφία παντρευτεί. Ο έρωτας ξαναφούντωσε, παρόλο που ο Άρης ήταν με την Έρση και η Σοφία δήλωνε ερωτευμένη με άλλον άντρα. Ο Άρης πρότεινε στη Σοφία να περάσουν μαζί αυτές τις δυο μέρες μόνο, με την κοπέλα να δέχεται αλλά τον Άρη να μην εμφανίζεται.

Τον ρόλο της Σοφίας κράτησε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Βίκυ Παπαδοπούλου, που δεν άργησε να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά της εποχής. Πάντα χαμηλών τόνων, όμως, και αφοσιωμένη στη δουλειά της, κατάφερε να ξεχωρίσει και να εδραιώσει την θέση της στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ακολούθησαν ρόλοι στις σειρές «Η τελευταία παράσταση», «10η εντολή», «Έχω ένα μυστικό» και «L.A.P.D», «Ου Φονεύσεις», «Έτερος Εγώ», «Σιωπηλός δρόμος», «Ψέματα», ενώ φέτος την βλέπουμε στη «στΟργή» και στο «Αυτή η νύχτα μένει». Σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, επιμένοντας στο να μιλά με τη δουλειά της!

Βαλέρια Χριστοδουλίδου

H Βαλέρια Χριστοδουλίδου
H Βαλέρια Χριστοδουλίδου

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης προκάλεσε αίσθηση με τη σειρά του MEGA «Να με προσέχεις».

Στην ιστορία ο Αλέξανδρος, που υποδυόταν ο Χριστόφορος, ερωτεύτηκε παράφορα τη γυναίκα του αδερφού του Έλλη που ενσάρκωνε η εκρηκτική Βαλέρια Χριστοδουλίδου. Ήταν η στιγμή λοιπόν που όλοι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για το ποια είναι η μούσα του δημιουργού.

Γεννημένη το 1969 στην Κέρκυρα, από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται τη μουσική και την υποκριτική. Το 1986, έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις ως χορεύτρια στις ταινίες «Τηλεκανίβαλοι» και «Η Νάνσυ και τα κόλπα της» ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έκανε σπουδές στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και αργότερα αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1992 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της αστυνομικής σειράς «Τμήμα Ηθών» και ακολούθησαν πολλές σειρές και ταινίες. Μετά την επιτυχία του «Να με προσέχεις», βρέθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Μυστικά και Λάθη» αλλά και στη «Ζωή της Άλλης», ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να κάνει λίγες και προσεγμένες εμφανίσεις και συνεργασίες.


Διαβάστε επίσης

Maestro: Ακούστε το τραγούδι της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Κλέλια Ανδριολάτου: Με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στις ερωτικές σκηνές γελούσαμε παρά πολύ

Η μεγάλη επιστροφή της Σμαράγδας Καρύδη είναι γεγονός…

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ