MEDIA

Eurovision 2023: Όσα μάθαμε για τη διοργάνωση - Η πρώτη φωτογραφία από τη σκηνή

Eurovision 2023: Όσα μάθαμε για τη διοργάνωση - Η πρώτη φωτογραφία από τη σκηνή

Η Eurovision έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί τους Eurofans

Οι προετοιμασίες για την Eurovision 2023 έχουν ξεκινήσει. Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την EBU τα πρώτα πλάνα από την εντυπωσιακή σκηνή. Σχεδιαστής του φετινού σκηνικού, πάνω στο οποίο 37 καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη θα διαγωνιστούν, είναι ο Julio Himede με μεγάλη εμπειρία στα βραβεία Grammy και MTV EMA.

«Η αρχιτεκτονική εμπνέεται από μία τεράστια αγκαλιά που ανοίγει τα χέρια της στην Ουκρανία, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αλλά και τους καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο. Εστίασα στις πολιτισμικές πλευρές και ομοιότητες της Ουκρανίας με το Ηνωμένο Βασίλειο: από τη μουσική, τον χορό και την τέχνη μέχρι την αρχιτεκτονική και την ποίηση», δήλωσε ο Julio Himede.

Ξεπερνώντας τα 450 τετραγωνικά, το εντυπωσιακό σετ της φετινής Eurovision συνδυάζει ακόμη 220 τετραγωνικά μέτρα κινούμενων videowalls, 700 βιντεοπλακίδια δαπέδου, καθώς και περισσότερα από 1500 μέτρα LED φωτισμού. «Θέλαμε ένα σετ που ο κόσμος θα θυμάται για χρόνια. Είναι τόσο σημαντικό για εμάς οι αποστολές να έχουν τον καλύτερο δυνατό χώρο για να δουλέψουν. Θέλαμε να τους δώσουμε πολλές επιλογές για το στήσιμο της σκηνής», σχολίασε ο Andrew Cartmell, Executive Producer της Eurovision.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η 67η διοργάνωση της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 με το τραγούδι Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαΐου 2023. Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης 2021–2023.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Σε ποιο ημιτελικό θα διαγωνισθούν Ελλάδα και Κύπρος

Eurovision 2023: Ποιος είναι ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα