MEDIA

Πρωτοσέλιδο στα διεθνή Μέσα τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη (pics+vid)

Πρωτοσέλιδο στα διεθνή Μέσα τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη (pics+vid)

Πρωτοσέλιδο στα περισσότερα ξένα Μέσα είναι η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Τα περισσότερα διεθνή Μέσα φιλοξενούν σήμερα στις κεντρικές τους σελίδες τα χαστούκια του Ηλία Κασιδιάρη, εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Η Guardian αναφέρει ότι υποψήφιος βουλευτής και μέλος ''του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή επιτέθηκε κατά δυο πολιτικών της Αριστεράς''

Στην ιστοσελίδας της υπάρχει και το σχετικό βίντεο.

Στην κορυφή με τα πιο δημοφιλή θέματα της ημέρας στην ιστοσελίδα του BBC βρίσκεται το πρωτοφανές περιστατικό, με το βρετανικό δίκτυο να φιλοξενεί και αυτό το βίντεο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

bbc

Το πρακτορείο Αssosiated Press αναφέρεται στην επίθεση συμπληρώνοντας ότι η Ρένα Δούρου είχε αναφερθεί στην δικαστική υπόθεση που εκρεμμεί ήδη εις βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του Ηλία Κασιδιάρη.

To ABCNews αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του Κασιδιάρη, ενώ συμπληρώνει οτι ο βουλευτής χαστούκισε τρεις φορές τη Λιάνα Κανέλη, αφου πρώτα πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου.

Και η βρετανική Telegraph κάνει λόγο για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη, τονίζοντας μάλιστα την επίθεση σε γυναίκα βουλευτή.

Το επίμαχο βίντεο φιλοξενείται και σε αρκετές γαλλικές ιστοσελίδες, με τις εφημερίδες Liberation, Figaro και Le Monde να καταδικάζουν την επίθεση.

le_monde

Η ιταλική τηλεόραση RAI χαρακτηρίζει ''νεοναζί'' τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Έλληνας νεοναζί επιτίθεται σε γυναίκες σε τοκ σόου» επιγράφει την είδηση το γερμανικό Focus.

Ίδιος είναι ο τίτλος και στο Stern, ενώ η Die Zeit στην ιστοσελίδα της γράφει: «Βουλευτής ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ξυλοκοπά συνάδελφο».

Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει στον τίτλο «Νεοναζί ξυλοκοπά γυναίκα πολιτικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή» και παρατηρεί: «Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε δύο πολιτικούς.

Το βίντεο κάνει το γύρο και του YouTube