MEDIA

Το «αντίπαλο δέος» του Σασμού και ο δεύτερος κύκλος του Κάνε ότι κοιμάσαι

Το «αντίπαλο δέος» του Σασμού και ο δεύτερος κύκλος του Κάνε ότι κοιμάσαι
ΕΡΤ

Τηλεοπτικές σειρές: Τα «μαγειρέματα» στο κομμάτι της μυθοπλασίας συνεχίζονται σε όλα τα κανάλια.

Τρεις μήνες απέμειναν για το φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν και οι ιθύνοντες των καναλιών δεν σταματούν να «κλειδώνουν» σενάρια για την επόμενη χρονιά. Η μυθοπλασία αποφέρει καρπούς και νούμερα τηλεθέασης σε όλους τους σταθμούς, οπότε είναι λογικό το ενδιαφέρον να στρέφεται στο εν λόγω κομμάτι.

Μία νέα παραγωγή μυθοπλασίας ετοιμάζεται στον ALPHA. Εκτός από τις σειρές «Γιατρός» και «Το προξενιό της Ιουλίας», θα βγει στον αέρα το «Μαύρο Νυφικό». Πρόκειται για τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ειρήνης Μαλάμου, που ξεχωρίζει για τη συγκινητική του ιστορία. Το σενάριο θα μας ταξιδέψει πίσω… στο φθινόπωρο του 1949 όπου η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της χωρίς να αφήσει ίχνη κι αλλάζει τη ρότα της ζωής της για πάντα. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόματη εγγονή της έναν φάκελο με τρία κλειδιά κι ένα γράμμα: «...Εκτός από το σπίτι στο νησί, σου κληροδότησα κάτι ακόμη, που θα το ανακαλύψεις όταν κοιτάξεις με τα μάτια της ψυχής σου. Τα κλειδιά ξεκλειδώνουν το δικό μου παρελθόν και το δικό σου μέλλον. Πήγαινε στο νησί. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίληψη του βιβλίου. Το ταξίδι της εγγονής στο νησί θα μετουσιωθεί σε ταξίδι αποκάλυψης. Εκείνο το καλοκαίρι θα ανακαλύψει το απόκρυφο παρελθόν της γιαγιάς, θα μάθει ποια ήταν η αινιγματική γυναίκα που άφησε στον τόπο ανεξίτηλο το σημάδι της. Ταυτόχρονα θα εμβαθύνει στον εαυτό της και θα χαράξει τον δικό της δρόμο, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα, τον μοναδικό, που στο πέρασμα των αιώνων παραμένει αναλλοίωτος. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σειρά έχει ήδη θεωρηθεί το αντίπαλο δέος του «Σασμού», για τον οποίο ακόμη δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για τον τρίτο κύκλο. Το «Μαύρο Νυφικό» αναμένεται τόσο καταιγιστικό, που θα κλέψει κάτι από την αίγλη του «Σασμού».

Στο μέτωπο της ΕΡΤ1, εκτός των νέων παραγωγών, έχει «κλειδώσει» ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι». Το σίριαλ θα συνεχιστεί με τελείως διαφορετική ιστορία, ενώ πρόσφατα αποκάλυψε η πρωταγωνίστρια Έμιλυ Κολιανδρή: «Η ιστορία θα αλλάξει εντελώς, θα είναι με τελείως καινούργιους ηθοποιούς. Παρόλο που δεν με συμφέρει, δεν θα είμαι εγώ, θεωρώ ότι αυτό για τη σειρά είναι πολύ καλό. Θα περάσουμε σε ένα άλλο τοπίο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα είναι η μόνη σταθερά, πάει κάπου αλλού και κάτι άλλο τον βρίσκει».