MEDIA

Οι νέες σειρές που ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά

Οι νέες σειρές που ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά
Pexels

Τα κανάλια συνεχίζουν να επενδύουν στη μυθοπλασία και έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για του χρόνου.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο τα σχέδια την επόμενη χρονιά είναι πολλά. Οι ιθύνοντες, έχοντας δει τη μεγάλη επιτυχία των σειρών, συνεχίζουν να θέλουν πολλά σίριαλ. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι το επίπεδο θα είναι και πάλι υψηλό με κάποιες από τις υπάρχουσες παραγωγές να παίρνουν το πράσινο φως και άλλες-νέες να «μαγειρεύονται».

Στην ΕΡΤ έχουν στα σκαριά ενδιαφέροντα σενάρια. Μία από τις παραγωγές της ΕΡΤ1, που έχουν ήδη συζητηθεί, είναι η «Παραλία». Αν και η σειρά προοριζόταν για το δεύτερο μισό, φαίνεται ότι η πρώτη επίσημη θα γίνει τον Οκτώβριο του 2023. Βασισμένη στο βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», πρωταγωνίστρια θα είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστα Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφιδά, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Η Δανάη θα υποδυθεί την Υπατία Αρχοντάκη, μία κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στα Μάταλα, θα ανακοινώσει τον γάμο της με τον Γιάννη Κακουράκη. Ομως, ένα γεγονός, με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη, θα της αλλάξει τη ζωή. Μια πρόσκληση, ένας καταυλισμός χίπηδων, μια γνωριμία, μια δολοφονία και ένα ένοχο μυστικό από το παρελθόν είναι μερικά από αυτά που θα παρακολουθήσουμε.

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς με τίτλο «Τρίτος όροφος», με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου. Σε ένα οροφοδιαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό, όπου εκτυλίσσεται η δράση, ο φακός της ΕΡΤ «αιχμαλωτίζει» στιγμές από την καθημερινότητα ενός ζευγαριού συνταξιούχων νέων στην… ψυχή, του Αντώνη Καφετζόπουλου (Γιάννης) και της Λυδίας Φωτοπούλου (Υβόννη), που έρχονται στην ΕΡΤ1 για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα σε κάθε ηλικία. Να σημειωθεί ότι δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα βγει στον αέρα η εν λόγω σειρά.

Στο μέτωπο του ΑΝΤ1, μία εκ των μεγάλων παραγωγών που είχε προγραμματιστεί να βγει τώρα αλλά πήρε αναβολή, είναι η «Μάγισσα». Με την υπογραφή του διδύμου που έκανε τη διαφορά και έδειξε ξανά τον δρόμο σε όλους για το πώς πρέπει να γίνονται οι σειρές με τις «Αγριες Μέλισσες», της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, η εν λόγω σειρά ετοιμάζεται να «μαγέψει» τους τηλεθεατές. Η ιστορία τοποθετείται στο 1818, τότε που οι Ελληνες ετοίμαζαν την επανάστασή τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Στη Μάνη, δύο οικογένειες, που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του επαναστατικού αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και ύστερα από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι. Κάποια από τα ονόματα των ηθοποιών που έχουν γίνει γνωστά για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι αυτό της Έλλης Τρίγγου και των Αναστάση Ροϊλού, Γιώργου Γάλλου, Μαρκέλλας Γιαννάτου, Νίκου Ψαρρά, Κατερίνας Λέχου.

Στο ίδιο μετερίζι ετοιμάζονται οι «Ψυχοκόρες». Το σενάριο, που υπογράφει η Πένυ Φυλακτάκη, αναφέρεται σε νεαρές κοπέλες οι οποίες έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, για να προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες σε ανθρώπους της ανερχόμενης αστικής τάξης, με μοναδική τους ελπίδα να νυμφευθούν. Μία από τις κεντρικές ηρωίδες θα υποδυθεί η Δήμητρα Ματσούκα, σηματοδοτώντας μάλιστα με αυτό τον τρόπο την επιστροφή της στην τηλεόραση, ύστερα από αρκετό καιρό.

Όσα ετοιμάζει το MEGA

Εκτός από τη «Γη της Ελιάς» και το «Maestro» που έχουν «κλειδώσει» με νέους κύκλος, θα προβληθεί και το «Milky Way», μία παραγωγή που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον παγκοσμίως. Σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεκάτου, που το 2019 βραβεύθηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, η σειρά αφορά στην ιστορία μιας έφηβης. Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα, να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Πριν από λίγες ώρες, καλεσμένος στο «Open Weekend», ο Ανδρέας Γεωργίου αποκάλυψε ότι ετοιμάζει μία ακόμη σειρά για το MEGA. Με τίτλο «Φαμαγκούστα» (το λατινικό όνομα για την Αμμόχωστο), το σίριαλ θα έχει ως κεντρικό θέμα τον πόνο που έζησαν οι άνθρωποι της περιοχής αυτής και τους αγνοούμενους της.

Το νέο «χαρτί» του ALPHA

Η λίστα με τις σειρές του ALPHA δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Σασμού», αλλά και των σίριαλ «Ο Παράδεισος των Κυριών», «Αυτή η νύχτα μένει», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», γνωρίζαμε ότι θα προβληθεί φέτος ο «Γιατρός». Αν και ακόμη δεν έχουμε δει ανακοινώσεις, τα επεισόδια είναι στο συρτάρι και αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη είτε φέτος είτε του χρόνου. Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Βασιλική Τρουφάκου. Στην εκπομπή «Happy Day στον Alpha», μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε: «Εχω να κάνω τηλεόραση 15 χρόνια. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μου προτάθηκε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα. Είναι ένας γιατρός που είναι τρομερά καλός, παθολόγος, αλλά και πολύ ψυχρός για λόγους που θα μάθουμε στη συνέχεια. Τον πυροβολεί ο πατέρας ενός ασθενούς του, παρά τρίχα να πεθάνει, δεν πεθαίνει, αλλά χάνει τη μνήμη του. Βρίσκεται από την κορυφή στα τελευταία σκαλοπάτια».