MEDIA

Τζον Πούλος: Ο Έλληνας ομογενής που «τσάκισε» το Fox News - Θα τον πληρώσουν σχεδόν 800 εκατ. δολ.

Τζον Πούλος: Ο Έλληνας ομογενής που «τσάκισε» το Fox News - Θα τον πληρώσουν σχεδόν 800 εκατ. δολ.
AP Photo

Η Dominion Voting Systems, εταιρεία του Τζον Πούλος, μήνυσε αρχικά το Fox News για 1,6 δις. δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion Voting Systems, Τζον Πούλος, τόνισε τη σημασία της αλήθειας μιλώντας για τον διακανονισμό των 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων με το Fox News, μετά από δυσφήμισή της εταιρείας του.

Ο κ. Πούλος μίλησε με τον παρουσιαστή του Good Morning America, Τζορτζ Στεφανόπουλος την Τετάρτη, μόλις μία ημέρα αφότου στο Fox News και το Dominion διευθέτησαν την πολύμηνη μάχη σχετικά με τις ψευδείς δηλώσεις που μετέδωσε το κανάλι σχετικά με την εκλογική νοθεία το 2020.

«Δεν ήμασταν έτοιμοι να τακτοποιήσουμε το θέμα μέχρι να δούνε το φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που είχαμε, κάτι το οποίο είχαμε δεσμευτεί από την αρχή», είπε ο κ. Πούλος.

Η Dominion Voting Systems μήνυσε αρχικά το Fox News για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας ότι το Fox News δημοσίευσε εν γνώσει του ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τη Dominion.

Αρκετούς μήνες μετά τις εκλογές του 2020, το Fox News επανέλαβε ψευδείς ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, που απέδιδε στην Dominion Voting Systems.

Γιατί ο Ρούπερτ Μέρντοχ δεν πήγε σε δίκη, αλλά πλήρωσε εξωδικαστικά τον Τζον Πούλος

Η εταιρεία του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, που είχε επικριθεί για το ρόλο της στα επεισόδια στην Ουάσιγκτον και για την επιμονή της στη θεωρία του «κακού» λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα, δέχθηκε τον συμβιβασμό γνωρίζοντας ότι σε μια δίκη μπορεί να πλήρωνε πολλά περισσότερα. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε και παλαιότερη δήλωσή του στην οποία επιβεβαίωσε ό,τι γνώριζε οι παρουσιαστές των εκπομπών στο κανάλι του έλεγαν ψέματα για την εκλογική νοθεία, αλλά ο ίδιος επέλεξε να μην παρέμβει για να το σταματήσει.

Διαβάστε επίσης:

Νέα «βόμβα» από τον Έλον Μασκ: Εξωγήινοι δεν υπάρχουν, η πραγματικη απειλή είναι η υπογεννητικότητα

ΗΠΑ: Εξωδικαστικός συμβιβασμός του Fox με την Dominion, ύψους σχεδόν 800 εκατ. δολαρίων

Ακρόπολη: Ξεσπάει η μητέρα του 18χρονου Δημήτρη στο Newsbomb.gr