MEDIA

Τι τηλεθέαση έκανε το debate των πολιτικών αρχηγών – Το κανάλι που ξεχώρισε και το ματς στο MEGA

Τι τηλεθέαση έκανε το debate των πολιτικών αρχηγών – Το κανάλι που ξεχώρισε και το ματς στο MEGA

Το debate των πολιτικών αρχηγών, που μεταδόθηκε από τα περισσότερα κανάλια, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών

Το βράδυ της Τετάρτης, το debate των πολιτικών αρχηγών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη μικρή οθόνη. Τα κανάλια μετέδωσαν τον δημόσιο διάλογο των υποψηφίων με τους έξι δημοσιογράφους να θέτουν τις ερωτήσεις τους.

Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA), έδωσαν το «παρών» και ο Γιώργος Κουβαράς ήταν ο συντονιστής της βραδιάς εκ μέρους της ΕΡΤ.

Η τηλεθέαση φαίνεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το debate για τρεις περίπου ώρες σημείωσε περισσότερο από 60% στο σύνολο και περίπου 58% στους τηλεθεατές 18-54. Πώς, όμως, μοιράστηκαν οι τηλεθεατές στα κανάλια; Μέσα από την ΕΡΤ1 είδαν το debate το 19,7% των τηλεθεατών του συνόλου και το 17,4% των ανθρώπων 18-54. Τον ALPHA προτίμησε το 9,2% του συνόλου και το 9,3% του δυναμικού κοινού.

Ο ΣΚΑΪ έκανε 10,1% στο σύνολο και 8,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ το OPEN 6,6% και 6,1% αντίστοιχα. Τον ΑΝΤ1 εμπιστεύτηκε το 4,8% του συνόλου και το 5,3% των τηλεθεατών 18-54. Το STAR, αντίστοιχα, σημείωσε 3,5% και 4,3%.

Το MEGA επέλεξε να μεταδώσει μόλις 45 λεπτά το debate, κάνοντας 10,5% στο σύνολο και 8% στο δυναμικό κοινό. Το κανάλι συνέχισε με τη μετάδοση του ματς μεταξύ Μίλαν και Ίντερ, με τον αγώνα του Champions League να σημειώνει 17,3% στο σύνολο και 17,4% στο δυναμικό κοινό.