MEDIA

Eurovision: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό – Σε ποια θέση θα δούμε την Κύπρο

Eurovision: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό – Σε ποια θέση θα δούμε την Κύπρο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Σε ρυθμούς Eurovision κινούνται οι Eurofans, καθώς αύριο θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ. Το μεγάλο πάρτι της μουσικής θα λάβει χώρα στη Liverpool Arena και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Αλέσα Ντίξον, η Βρετανίδα ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ και η Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σάνινα, με τον Ιρλανδοβρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Γκρέιαμ Νόρτον, θα είναι οι παρουσιαστές.

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία, είναι οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο από τον Β’ Ημιτελικό. Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό. Οι εν λόγω συμμετοχές θα συναντήσουν τις αποκαλούμενες Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία) και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στη μεγάλη σκηνή του Λίβερπουλ Αρένα την 13η Μαΐου.

Μάλιστα, κλείδωσε η σειρά που θα τους δούμε στη σκηνή το Σάββατο. Οι διοργανωτές καθόρισαν την τελική σειρά με βάση το είδος του τραγουδιού και τις ανάγκες της σκηνικής τους παρουσίας, ώστε να έχει την ιδανική ροή το σόου.

Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα ερμηνεύσει ξανά το τραγούδι «Break A Broken Heart» στην έβδομη θέση. Ο εκπρόσωπος του νησιού της Αφροδίτης εντυπωσίασε την αρένα του Λίβερπουλ, ενώ τα στοιχήματα τον δείχνουν συνεχώς να ανεβαίνει.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποδόσεις, η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί με τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo». Η τραγουδίστρια, που έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria», επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη και είναι έτοιμη να σαρώσει. Tην τριάδα, στα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία που ασχολούνται με τη Eurovision, συμπληρώνουν η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha», αλλά και η Ουκρανία με το ποπ ντουέτο των Tvorchi και το τραγούδι «Heart of Steel».

Οι 26 χώρες θα εμφανιστούν ως εξής:

1. Αυστρία
2. Πορτογαλία
3. Ελβετία
4. Πολωνία
5. Σερβία
6. Γαλλία
7. Κύπρος
8. Ισπανία
9. Σουηδία
10. Αλβανία
11. Ιταλία
12. Εσθονία
13. Φινλανδία
14. Τσεχία
15. Αυστραλία
16. Βέλγιο
17. Αρμενία
18. Μολδαβία
19. Ουκρανία
20. Νορβηγία
21. Γερμανία
22. Λιθουανία
23. Ισραήλ
24. Σλοβενία
25. Κροατία
26. Ηνωμένο Βασίλειο