MEDIA

Τζόνι Ντεπ: Αισθανόταν «αποκλεισμένος» από το Χόλιγουντ - «Δεν έχω πάει πουθενά»

Τζόνι Ντεπ: Αισθανόταν «αποκλεισμένος» από το Χόλιγουντ - «Δεν έχω πάει πουθενά»
Associated Press

Τζόνι Ντεπ: Με την εμφάνισή του στην ταινία «Jeanne du Barry» άνοιξε χθες το Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Τζόνι Ντεπ απέρριψε τον υπαινιγμό ότι έκανε τη «μεγάλη επιστροφή» του με την εμφάνισή του στην ταινία «Jeanne du Barry», με την οποία άνοιξε χθες το Φεστιβάλ των Καννών, μολονότι παραδέχτηκε ότι το τηλέφωνό του δεν χτυπούσε την περίοδο που είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ.

«Απορούσα με τη λέξη επιστροφή, επειδή δεν πήγα πουθενά», είπε ο Αμερικανός ηθοποιός, που έφτασε με καθυστέρηση 45 λεπτών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ομάδα των δημιουργών της ταινίας σήμερα. «Ναι, ίσως ο κόσμος σταμάτησε να μου τηλεφωνεί από φόβο εκείνη την εποχή όμως εγώ δεν πήγα πουθενά», τόνισε.

Η ταινία «Jeanne du Barry», στην οποία ο Ντεπ υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ΄, καταχειροκροτήθηκε στην πρεμιέρα της, το βράδυ της Τρίτης. Η ταινία, της Γαλλίδας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Μαϊουέν Λε Μπεσκό –γνωστότερη μόνο με το μικρό της όνομα, Μαϊουέν– περιγράφει τη ζωή της ερωμένης του βασιλιά, Μαντάμ ντι Μπαρί. Η Μαϊουέν είπε ότι έδωσε τον ρόλο στον Ντεπ, ο οποίος μιλά γαλλικά στην ταινία, επειδή η ίδια θα ήταν υποχρεωμένη να αγκαλιάζει και να φιλά όποιον υποδυόταν τον βασιλιά και ήθελε να αισθάνεται άνετα μαζί του.

«Τον ερωτεύτηκα πραγματικά σε αυτόν τον ρόλο», είπε.

Ο Ντεπ δικαιώθηκε εν μέρει πέρσι, στη δίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση με κατηγορουμένη την πρώην σύζυγό του, την ηθοποιό Άμπερ Χερντ. Οι ένορκοι του επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Νωρίτερα ωστόσο, είχε χάσει μια δίκη εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ Sun, που τον κατηγορούσε για κακοποίηση της Χερντ και λίγο μετά αποχώρησε από το καστ των ταινιών «Fantastic Beasts», ένα spin-off του «Χάρι Πότερ». Σήμερα, είπε ότι αισθανόταν πως του έκαναν μποϊκοτάζ όταν του ζήτησαν να αποσυρθεί από την εν λόγω ταινία και περιέγραψε τα ρεπορτάζ για αυτόν κατά τη διάρκεια των δικών του ως «φανταστική, φρικτή μυθοπλασία».

«Αν νιώθω ότι με μποϊκοτάρουν τώρα; Όχι, καθόλου, δεν αισθάνομαι αποκλεισμένος επειδή δεν το σκέφτομαι, δεν σκέφτομαι το Χόλιγουντ», κατέληξε.