MEDIA

«Από εδώ, η Ραλλού»: Η ΕΡΤ συστήνει τη γάτα – «μασκότ» του Ραδιομεγάρου

«Από εδώ, η Ραλλού»: Η ΕΡΤ συστήνει τη γάτα – «μασκότ» του Ραδιομεγάρου
EΡT / TWITTER.

Η ιστορία της Ραλλού, της γάτας που έχει βρει το σπίτι της, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η Ραλλού, η «γάτα του Ραδιομεγάρου», μάς συστήνεται από την ΕΡΤ. Άραγε, από πού αρχίζει η όμορφη ιστορία της; Η αξιαγάπητη γατούλα έχει… κάνει σπίτι της, το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τον επίσημο λογαριασμό του κρατικού οργανισμού να μάς τη συστήνει.

Η ιστορία της Ραλλούς:

Γεννήθηκε το 2021, πιθανότατα από κάποια αδέσποτη γατούλα, από αυτές που κυκλοφορούν στο πίσω μέρος του Ραδιομεγάρου. «Πρωτοεμφανίσθηκε στον χώρο που βλέπουν τα παράθυρα των γραφείων του Αρχείου της ΕΡΤ, στις αρχές καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς, τεσσάρων μηνών περίπου, επιδιώκοντας επικοινωνία με τους συναδέλφους του Αρχείου.

Με τη γοητεία και την ιδιαίτερη προσωπικότητά της, κέρδισε αμέσως τη φροντίδα μας, την καθημερινή της τροφή και τα παιχνίδια της, χωρίς, ωστόσο, να μάς επιτρέπει στενότερες επαφές, όπως χάδια ή αγκαλιές.

Περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς και διακρίνοντας μία ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με έναν μεγαλόσωμο αδέσποτο γάτο (που μας τον κουβαλούσε πάντα για φαγητό), τη στειρώσαμε.

Τον Οκτώβριο, που είχαμε πλέον αναπτύξει μία στενή καθημερινή σχέση και αναζητούσαμε ένα όνομα που να ταιριάζει στο κοριτσάκι μας, μία συνάδελφος, τεκμηριώτρια, που δούλευε το αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα χορογράφο, Ραλλού Μάνου, πρότεινε το “Ραλλού”. Το υιοθετήσαμε αμέσως! Ταίριαζε άψογα στην κομψότητα, τη χάρη και την… τσαχπινιά της μικρής μας φίλης.

Τον χειμώνα και αφού άλλαξε γειτονιά ο γάτος που έκαναν παρέα, άρχισε σιγά – σιγά τις προσπάθειες να μπαίνει και μέσα στο κτήριο. Από το 2022, άρχισε να κυκλοφορεί στο μπροστινό μέρος του Ραδιομεγάρου και να βρίσκει τρόπους να μπαίνει και μέσα, περιδιαβαίνοντας στους διαδρόμους και τα γραφεία, πάντα διακριτικά, προσπαθώντας να γνωρίσει νέους φίλους και να ανοίξει τους ορίζοντές της», ανέφεραν από την ΕΡΤ για τη Ραλλού.

Σχετικές ειδήσεις