ΚΟΣΜΟΣ

Αξιολάτρευτη γάτα νάνος έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

Αξιολάτρευτη γάτα νάνος έχει γίνει viral στο διαδίκτυο

Λόγω της κατάστασής της, η ανάπτυξη της 18 μηνών γάτας καθυστερεί.

Μια αξιολάτρευτη γάτα νάνος είναι τόσο μικροσκοπική που η ιδιοκτήτριά της αναγκάστηκε να φτιάξει με μια σειρά από ειδικά σκαλοπάτια και ράμπες, ώστε να μπορεί να ακολουθεί τον μεγάλο αδερφό της στο σπίτι.

Η Katie Stocks υιοθέτησε τη Fig και τον αδελφό της Dante τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά της είπαν ότι η Fig είχε νανισμό. Λόγω της κατάστασής της, η ανάπτυξη της 18 μηνών γάτας καθυστερεί.

Η Katie, μια εργαζόμενη στο NHS από το Μπρίστολ, είπε: «Δεν ήξερα ότι ο νανισμός στις γάτες υπήρχε μέχρι που πήραμε τη Fig και δεν υπάρχουν πληροφορίες στο διαδίκτυο γι' αυτό».

Η Fig έχει σχεδόν 170.000 ακόλουθους στο Instagram. Οι φανς της την αποκαλούν «υπέροχη» και «χαριτωμένη», με κάποιους να εκφράζουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν μια γάτα νάνο.

Για να μπορεί να ζει και να κινείται άνετα στο σπίτι, η ιδιοκτήτριά της έφτιαξε ένα σωρό ράμπες και σκάλες. «Όταν συμφωνήσαμε να υιοθετήσουμε τη Fig και τον Dante, δεν ξέραμε για τον νανισμό της» είπε.

Πέρασαν μερικές εβδομάδες και συνειδητοποίησαν ότι δεν μεγάλωνε και έτσι ο κτηνίατρος τους επιβεβαίωσε ότι έχει νανισμό. Παρά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον λόγω της πάθησής της, η ιδιοκτήτριά της δεν σκέφτηκε στιγμή να την αφήσει.