Ο Χρήστος Μαλάκης είναι ο Ηλίας Νάτσης στη σειρά «Ψυχοκόρες»
Ο Χρήστος Μαλάκης είναι ο Ηλίας Νάτσης στη σειρά «Ψυχοκόρες»
Πηγή: ΑΝΤ1
MEDIA

Ο Χρήστος Μαλάκης στο Newsbomb.gr: Οι «Ψυχοκόρες», ο ρόλος του Νάτση και η σχέση με το κοινό

Με θεατρικές περγαμηνές και ταλέντο που απογειώνει κάθε σκηνή και πλάνο, ο Χρήστος Μαλάκης είναι ένας ηθοποιός που κάνει ακόμη πιο φωτεινό τον κόσμο της τηλεόρασης.

Ως Ηλίας Νάτσης, στη μεγάλη παραγωγή «Ψυχοκόρες» που κάνει πρεμιέρα
στον ΑΝΤ1 στις 6 Μαρτίου, ετοιμάζεται για ένα συναρπαστικό ταξίδι ερμηνείας
που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παρασύρει το κοινό.

Όταν ήρθε η πρόταση για τις «Ψυχοκόρες», αισθανθήκατε από την αρχή ότι αυτή η σειρά θα απασχολήσει το κοινό;

Το ένιωσα, ναι. Το θέμα, που πραγματεύεται, δεν έχει ξαναβγεί σε ταινία και σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Οι σειρές εποχής πάντα με γοήτευαν και θεωρώ ότι ενδιαφέρουν και το κοινό. Αυτά τα δύο στοιχεία, λοιπόν, με έκαναν να αισθανθώ ότι η εν λόγω παραγωγή κάτι έχει να δώσει. Όταν, φυσικά, πήρα στα χέρια μου τα πρώτα τρία επεισόδια, κατάλαβα ότι μιλάμε για ένα δυνατό σενάριο που από την αρχή σε παρασύρει, με καλοσχηματισμένους χαρακτήρες. Πρόκειται, για την ακρίβεια, για ένα σενάριο που τοποθετεί τα γεγονότα -όσο σκληρά κι αν είναι- στη ρεαλιστική τους διάσταση. Η Πέννυ Φυλακτάκη έχει κάνει εξαιρετική έρευνα και αποτυπώνεται σε κάθε σκηνή. Είχαμε, λοιπόν, μία εξαιρετική πρώτη ύλη για να χτίσουμε κάτι στιβαρό.

«Πριν μπούμε στα γυρίσματα, έχω την τακτική-τη μέθοδο να κάθομαι μόνος μου, να διαβάζω πολύ, να μελετώ, να βρίσκω το ρόλο», λέει ο Χρήστος Μαλάκης στο Newsbomb.gr

Υποδύεστε τον Ηλία Νάτση, έναν άντρα σκληρό και κακοποιητικό. Πώς ήταν για εσάς ο ρόλος του κακού;

Ο ρόλος του κακού είναι πάντα δύσκολος. Πρέπει να κρατήσεις μία αυστηρή γραμμή στο παίξιμό σου… Ο Νάτσης είναι ένας σκληρός άνθρωπος, γεννήθηκε και ζει στην επαρχία. Κατάφερε με τη δουλειά και την αξία του να αποκτήσει λεφτά, να γίνει μεγαλογαιοκτήμονας. Παντρεύτηκε μία γυναίκα που την αγαπά, αλλά είναι ένας αυστηρός, σκληρός και παραδοσιακός άντρας της τότε εποχής. Αν και δεν το δικαιολογώ καθόλου, τότε οι άντρες μιλούσαν στις γυναίκες τους σαν να ήταν βασιλιάδες κι εκείνες υποδεέστερες.

Στη ζωή της οικογένειας Νάτση μπαίνει μία ψυχοκόρη, προκειμένου να τούς χαρίσει ένα παιδί. Αποτυπώνεται η ανδροκρατία της εποχής;

Ναι, ήταν η κοινωνία έτσι. Και στη σειρά «Ψυχοκόρες», στη δική μου οικογένεια, που ζει στην επαρχία, φαίνεται και αποτυπώνεται έντονα. Οι περισσότεροι άντρες τότε, ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν δουλέψει τόσο πολύ στη ζωή τους, είχαν τη συμπεριφορά του Νάτση δυστυχώς.

Συναντάμε, σήμερα, στην Ελλάδα του 2024, οικογένειες που ο ρόλος του άντρα είναι αυτός που συζητήσαμε;

Ναι, στην επαρχία, στα πολύ λαϊκά στρώματα, συναντάμε σε κάποιες περιπτώσεις το προφίλ του πολλά βαρύ άντρα. Ευτυχώς, όμως, πλέον, υπάρχουν κινήματα που καταγγέλλουν αυτούς τους ανθρώπους για να πάρουν επιτέλους αυτό που τούς αξίζει. Θα μου επιτρέψετε να πω, βέβαια, ότι ένας άντρας του σήμερα που συμπεριφέρεται έτσι, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Νάτση. Σήμερα, υπάρχει ενημέρωση, πληροφόρηση, ερεθίσματα, πρέπει όλοι να γνωρίζουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν στις γυναίκες.

Πώς προσεγγίσατε το ρόλο σας;

Θέλησα να τον δικαιολογήσω για να μπορέσω να πορευτώ μαζί του και να αποδώσω. Tον αγάπησα τον Νάτση. Πριν μπούμε στα γυρίσματα, έχω την τακτική-τη μέθοδο να κάθομαι μόνος μου, να διαβάζω πολύ, να μελετώ, να βρίσκω το ρόλο. Όταν μπήκα στο σετ, λοιπόν, ήξερα ποιος είναι ο Νάτσης, ήξερα τι πρέπει να κάνω.

Σε αυτή την περίπτωση, είδα έναν πολύ δικό μου άνθρωπο από το παρελθόν μου ο οποίος όμως δεν ήταν κακοποιητικός. Είχε, όμως, αυτό το βάρος του ανθρώπου που έχει δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, θα δούμε το άλλο του πρόσωπο; Ίσως το πιο ευαίσθητο;

Ναι, θα τον δούμε διαφορετικό, να βγάζει συναίσθημα… Εγώ μάλιστα διέκρινα στοιχεία χιούμορ, τα οποία επικοινώνησα με τον σκηνοθέτη μας και τη σεναριογράφο και κατάφερα σε κάποιες στιγμές να τον ελαφρύνω.

Ο κόσμος τί σας λέει στον δρόμο;

Με τις «Ψυχοκόρες» δεν μου λένε ακόμα πράγματα, γιατί μέχρι τώρα η σειρά έπαιζε στην πλατφόρμα του ΑΝΤ1+. Κάποιοι που έχουν δει ήδη τη σειρά, μού λένε «σε έχει φοβηθεί το μάτι μας»! Όσον αφορά στις «Άγριες Μέλισσες», που υποδυόμουν έναν άντρα χουντικό, άκουγα άσχημα πράγματα από κόσμο που είχε μπει για τα καλά στην ιστορία. Χαρακτηριστικά, όταν ήμουν στις «Μέλισσες» με τον ρόλο του Ντούνια, πήγα στο super market να ψωνίσω. Ήμουν στο σημείο με τους κουβάδες και τις σκούπες και συνάντησα μία γιαγιά. Προσπαθούσε να διαβάσει μία τιμή και γύρισε στο μέρος μου να με ρωτήσει τι γράφει. Όταν κατάλαβε ποιος είμαι, άρχισε να κάνει οπισθοχώρηση. Άφησε μέχρι και το καλάθι της (γέλια)…

Γιατί δεν είχατε κάνει τηλεόραση;

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ στο θέατρο, είχα πάθος, τηλεόραση δεν έκανα, είχα μία συγκεκριμένη στάση. Όταν όμως ήρθε η καραντίνα, κατάλαβα ότι δεν γίνεται να συνεχίσω έτσι. Να πω σε αυτό το σημείο ότι στην Ελλάδα έχουμε τρομερούς ηθοποιούς που δεν είναι γνωστοί, καθώς δεν έχουν κάνει τηλεόραση. Τέτοιος ήμουν κι εγώ. Στον κορονοϊό κατάλαβα ότι δεν μπορώ να ζω μόνο με τα επιδόματα. Αποφάσισα ότι θα κάνω τηλεόραση και είμαι τυχερός γιατί έχω κάνει δύο εξαιρετικές σειρές, δύο υπέροχες συνεργασίες, τις «Άγριες Μέλισσες» και τις «Ψυχοκόρες». Όλο αυτό με έκανε να ξεμπλοκάρω και να πω «Χρήστο, πρέπει να κάνεις τηλεόραση». Κάνω, λοιπόν, τηλεόραση και θα συνεχίσω να κάνω γιατί κατάλαβα ότι δεν έπαιρνα αυτό που μου αξίζει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Φέτος, για πρώτη χρονιά, ξεκίνησα να διδάσκω στη σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος Ίασμος. Με εμπιστεύτηκαν γιατί διέκριναν τη μέθοδό μου. Μου λειτουργεί πολύ καλά αυτός ο ρόλος.

Διαβάστε επίσης

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες της μυθοπλασίας

Η Μάρα Κωνσταντίνου στο Newsbomb.gr: Η σειρά «Famagusta», οι αντιδράσεις και ο ρόλος της Μάντολες

Ο Νίκος Γκέλια στο Newsbomb.gr: Το «Ναυάγιο», το Netflix και η οικογένεια

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ