Το μέλλον όλων των τηλεοπτικών σειρών – Ποιες σταματούν, ποιες συνεχίζουν
MEDIA

Το μέλλον όλων των τηλεοπτικών σειρών – Ποιες σταματούν, ποιες συνεχίζουν

Οι περισσότερες αποφάσεις για τις τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σεζόν, έχουν ληφθεί

Σε τροχιά συσκέψεων, συζητήσεων, ανανεώσεων και οριστικών αποφάσεων, βρίσκονται τα στελέχη των καναλιών. Ένα από τα πρώτα κεφάλαια, που άνοιξαν, ήταν η μυθοπλασία καθώς τις τελευταίες σεζόν πρωταγωνιστεί και απασχολεί ιδιαίτερα. Στα περισσότερα κανάλια οι ιθύνοντες γνωρίζουν ποια σίριαλ θα συνεχιστούν και ποια όχι, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 η μεγάλη επιτυχία της χρονιάς, «Η Μάγισσα», ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες. Όμως, η εταιρεία παραγωγής και οι άνθρωποι του καναλιού βρίσκονται ένα βήμα πριν τις οριστικές υπογραφές για το περιβόητο prequel. Η ιστορία θα μάς γυρίζει 100 χρόνια πίσω από την πλοκή που βλέπουμε, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές θα είναι νέοι.

Οι υπόλοιπες σειρές του καναλιού του Αμαρουσίου, «Έρωτας Φυγάς», «Ο πρώτος από εμάς», «Παγιδευμένοι», ολοκληρώνονται με τα στελέχη να αναζητούν ήδη νέα σενάρια. «Δεν μπορώ να απαντήσω. Νομίζω πως δεν θα συνεχιστεί όμως», απάντησε ο Πέτρος Λαγούτης για έναν ενδεχόμενο τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι». «Οι περισσότεροι συντελεστές -απ’ ό,τι ξέρω κι εγώ- έχουν πει όχι», συνέχισε λέγοντας.

ALPHA

Μεγάλες αλλαγές θα δούμε στη βραδινή ζώνη του ALPHA, αφού οι ιθύνοντες επιθυμούν ολική ανανέωση. «Ο Παράδεισος των Κυριών», ο «Σασμός», «Το προξενιό της Ιουλίας», θα αποχαιρετίσουν τους τηλεθεατές ενώ η κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» φαίνεται ότι είναι η μόνη σειρά που θα πάρει το πράσινο φως.

Ο «Σασμός», μετά από τρία χρόνια και υψηλά ποσοστά, θα κλείσει τον κύκλο του δίνοντας τη σκυτάλη σε νέες παραγωγές. Τα στελέχη προσανατολίζονται σε μίνι σειρές λίγων επεισοδίων, στη λογική του «Γιατρού» τον οποίο προσπαθούν να ξαναβγάλουν με δεύτερο κύκλο.

MEGA

Στο μέτωπο του MEGA, όλα κινούνται στη λογική «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»! Έτσι, «Η Γη της Ελιάς» θα συνεχιστεί με τέταρτο κύκλο καθώς Αντρέας Γεωργίου και Βάνα Δημητρίου έχουν δημιουργήσει την απόλυτη συνταγή της επιτυχίας. Το ίδιο, φυσικά, θα συμβεί και με το «Famagusta» της οποίας τον δεύτερο κύκλο θα παρακολουθήσουμε σε λίγες εβδομάδες.

Η τρίτη σεζόν θα κρατήσει συντροφιά την επόμενη χρονιά, με την dream team της μυθοπλασίας να επιφυλάσσει συγκίνηση, σεναριακές εκπλήξεις και ανατροπές, με φόντο και επίκεντρο πάντα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το «Ναυάγιο», που κέρδισε ένα δικό του σταθερό κοινό, θα ρίξει αυλαία φέτος.

ΣΚΑΪ και STAR

Στον ΣΚΑΪ και στο STAR, οι σειρές δεν θα συνεχιστούν. Οι «Πανθέοι» του καναλιού του Φαλήρου, μετά από συνεχόμενες αλλαγές σε ημέρες και ώρες προβολής, ολοκληρώνονται. Η κωμωδία του STAR «Στα σύνορα» και το «IQ 160», του οποίου τον δεύτερο κύκλο αναμένουμε σύντομα, θα αποχαιρετίσουν οριστικά τους τηλεθεατές.

Τι θα συμβεί με τις παραγωγές της ΕΡΤ1

Στα γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης, αν και το βάρος έχει πέσει στο κομμάτι της Eurovision, υπάρχουν ήδη κάποιες αποφάσεις για τη μυθοπλασία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σειρά «Παραλία» -που κέρδισε ένα μερίδιο κοινού και έλαβε θετικές κριτικές- ολοκληρώνει την πορεία της. Τόσο η δυσκολία των γυρισμάτων, σε χώρους που απαιτείται ειδική άδεια, όσο και το σενάριο έκαναν τους ιθύνοντες της ΕΡΤ1 να βάλουν… τελεία.

Στον αντίποδα, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια των παραγωγών «Ηλέκτρα» και «Έρημη χώρα».

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, έχει φανατικούς τηλεθεατές ενώ ανεβαίνει ιδιαίτερα στους πίνακες της Nielsen.

Όσον αφορά στην «Έρημη χώρα», αναμένονται νέα επεισόδια και ένας δεύτερος κύκλος που θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της σειράς σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα.

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν γυρίσματα οι νέες σειρές – Τα πρώτα στιγμιότυπα

Τα σχέδια του ΑΝΤ1 για τη βραδινή ζώνη της επόμενης χρονιάς

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Μου αρκεί ότι είμαι ο καλύτερος για τα παιδιά, τη μάνα και τη γυναίκα μου»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ