Παράνομες οι απεργίες των ΜΜΕ

Newsbomb

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία που κήρυξαν οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση των εναγομένων της ΕΣΗΕΑ οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες.

Ωστόσο, θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθώς δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, όπως έπραξαν οι εταιρείες «Πήγασος», ΔΟΛ και από κοινού οι εταιρείες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Real Media και Καθημερινή

Τη γενική απεργία είχαν κηρύξει: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και η Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Άμεση η κινητοποιήση της ΕΣΗΕΑ

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων απαντά η ΕΣΗΕΑ στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Η απεργία στις εφημερίδες συνεχίζεται κανονικά με ευθύνη των σωματείων. Στα ραδιοτηλεπτικά μέσα και το Διαδίκτυο συνεχίζεται η απεργία που κήρυξαν οι ομοσπονδίες.».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved