MEDIA

Σε 2 περίπου εβδομάδες θα μεταφερθεί η ΔΤ στην Αγία Παρασκευή

Σε 2 περίπου εβδομάδες θα μεταφερθεί η ΔΤ στην Αγία Παρασκευή

Μέσα σε δύο περίπου εβδομάδες θα μεταφερθεί η ΔΤ στα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, όπως εκτιμά ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

«Επιτροπές παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών και τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ αύριο ή μεθαύριο για να καταγράψουν και να παραλάβουν όλο τον εξοπλισμό» ανέφερε σε ραδιοφωνικό του συνέντευξη και συνέχισε:

«Παράλληλα, θα αρχίσουν να μπαίνουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπολογίζω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να αρχίσουν να μεταφέρονται πλέον δραστηριότητες της Δ.Τ. στην Αγία Παρασκευή».

Σε ό,τι άφορα τον σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καψής, μιλώντας στον REAL FM, σημείωσε ότι «ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο, τα οποία έχουν απόλυτη ανεξαρτησία επιλογών. Εξ όσων γνωρίζω, η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εκ των οποίων το ένα θα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση, και ένα δορυφορικό το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους».

Για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία δεν έχει κυρωθεί ακόμη από τη Βουλή, ο κ. Καψής σημείωσε πως «η ΕΡΤ έκλεισε με Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει ανεξάρτητα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήταν μια επιπρόσθετη διασφάλιση για την εξουσιοδότηση, για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να την καταργήσει με ΚΥΑ. Από τη στιγμή που δεν θα έρθει για κύρωση -αν δεν έρθει- παύει να ισχύει, αλλά αυτό δεν αίρει τις έννομες συνέπειες της έκδοσής της. Αλλά, έτσι και αλλιώς, το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με ΚΥΑ, η οποία προσβλήθηκε στο ΣτΕ…» και συμπλήρωσε πως «το ΣτΕ έκρινε ότι είναι νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και ζήτησε να προσφέρονται στο ενδιάμεσο διάστημα οι υπηρεσίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τον τρόπο που τις προσφέρει η ΔΤ».