MEDIA

Χρυσές Σφαίρες: Τα ξημερώματα της Δευτέρας η απονομή - Ποια τα φαβορί

Χρυσές Σφαίρες: Τα ξημερώματα της Δευτέρας η απονομή - Ποια τα φαβορί

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) απονέμονται οι φετινές Χρυσές Σφαίρες, με παρουσιάστριες και πάλι τις Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ

Ποιοι αναμένεται να κονταροχτυπηθούν

Τσιγουετέλ Εγιοφόρ («12 Χρόνια Σκλάβος») και Ρόμπερτ Ρέντφορντ («Όλα Χάθηκαν»), αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για το βραβείο του Α' ανδρικού ρόλου σε δραματική ταινία, ενώ για το αντίστοιχο βραβείο των γυναικών η «μάχη» φαίνεται πως θα κριθεί μεταξύ των Σάντρα Μπούλοκ («Gravity») και Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»).

Στην κατηγορία της κωμωδίας, για «Χρυσή Σφαίρα» θεωρούνται φαβορί ο Μπρους Ντερν, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Έιμι Άνταμς και η Μέριλ Στριπ.

Στους Β' ρόλους, φαβορί είναι οι Τζάρεντ Λίτο («Dallas Buyers Club»), Τζένιφερ Λόρενς («Οδηγός Διαπλοκής»), Ντάνιελ Μπριλ («Rush») και Λουπίτα Νιόνγκο («12 Χρόνια Σκλάβος»).

Στιβ ΜακΚουίν (12 Χρόνια Σκλάβος) και Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity) θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι για το βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ ως καλύτερη δραματική ταινία εκτιμάται ότι θα βραβευτεί το «12 Χρόνια Σκλάβος» και ως κωμική το «Οδηγός Διαπλοκής».

Τέλος, καλύτερη τηλεταινία αναμένεται να αναδειχθεί το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Μάικλ Ντάγκλας εκτιμάται πως θα αναδειχθεί καλύτερος ηθοποιός σε τηλεταινία και το «Breaking Mad» να πάρει το βραβείο της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς, με τους Μπράιαν Κράνστον και Κέβιν Σπέισι να «μάχονται» για την «Χρυσή Σφαίρα».

Διαβάστε επίσης:

Οι προβλέψεις για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

12 Χρόνια Σκλάβος - Η αξιοπρέπεια δεν κρατιέται με αλυσίδες

«12 χρόνια Σκλάβος»: Επτά υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες

Οι υποψηφιότητες για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το AFI

Bραβείο ευρωπαϊκής ταινίας 2013: «Η τέλεια ομορφιά» του Σορεντίνο!

Δύο ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στις Χρυσές Σφαίρες