MEDIA

Η ΕΣΗΕΑ να διερευνήσει τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη σχετικά με τους δημοσιογράφους φίλους του ΔΝΤ

Η ΕΣΗΕΑ να διερευνήσει τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη σχετικά με τους δημοσιογράφους φίλους του ΔΝΤ

Με επιστολή της η Μαρία Αντωνιάδου, ζητά από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να διερευνήσει όσα αποκάλυψε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην Επιτροπή της Βουλής και αφορούν "σχέσεις" δημοσιογράφων και ΔΝΤ.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ με τις αποκαλύψεις του ουσιαστικά αφήνει έκθετο το δημοσιογραφικό κόσμο αφού λίγο ως πολύ υποστήριξε ότι δημοσιογράφοι, «κασκαντέρ», είχαν αναλάβει να προωθούν τις απόψεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τόσο το Ταμείο, όσο και η Κομισιόν έκαναν «ιδιαίτερα μαθήματα» σε έλληνες δημοσιογράφους μέσω συγκεκριμένων εταιριών, προκειμένου να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια.

esiea copy



Ο Ρουμελιώτης επισήμανε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν τα «σεμινάρια» του ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις