MEDIA

Το Σάββατο (24/10) η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες

Το Σάββατο (24/10) η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατέθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειεςκαι τα ΜΜΕ,για το οποίοη Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε ότι θα εισαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη, ενώ θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις».

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων, το νομοσχέδιο εισάγεται ως επείγον αύριο στις 10 το πρωί σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Παραγωγής και Εμπορίου. Την Τετάρτη, την ίδια ώρα σε δεύτερη συνεδρίαση καλούνται να τοποθετηθούν οι φορείς, ενώ στις 14.00 ορίστηκε η τρίτη συνεδρίαση και στις 17.30 ολοκληρώνεται με τη δεύτερη ανάγνωση η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις Επιτροπές.

Το νομοσχέδιο, εισάγεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια (ώρα 13.00) και αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο. Περιλαμβάνει 58 άρθρα, που πραγματεύονται μεταξύ άλλων το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη δημιουργία παρόχου ψηφιακού σήματος με την επωνυμία ΕΡΤ – ΝΕΤ, μιας εταιρεία που θα είναι θυγατρική της ΕΡΤ Α.Ε.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης παρεμβάσεις για την προστασία του χαρακτήρα της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής, για τη δημιουργία Μητρώου των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αύριο (20/10) εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τον ΟΔΔΙΕ το οποίο και ψηφίζεται την Τετάρτη από την Ολομέλεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου.

Διαβάστε ΕΔΩ την αιτιολογική έκθεση.

Σχετικές ειδήσεις