MEDIA

Η Μέγκιν Κέλι έφυγε από το «Fox News» απορρίπτοντας $20.000.000 ετησίως

Η Μέγκιν Κέλι έφυγε από το «Fox News» απορρίπτοντας $20.000.000 ετησίως

Αν και η πανίσχυρη οικογένεια των ΜΜΕ στις ΗΠΑ, Μέρντοχ, ήταν έτοιμη να την χρυσοπληρώσει με $20 εκατομμύρια τον χρόνο, η Μέγκιν Κέλι αποφάσισε να αποχωρήσει από το «Fox News» και να μετακομίσει στο «NBC», στο οποίο θα παρουσιάζει μια καθημερινή εκπομπή στην πρωινή ζώνη και ένα ειδησεογραφικό μαγκαζίνο την Κυριακή.

Για την κ. Κέλι αυτή η μετάβαση θα είναι ένα τεστ για το κατά πόσο θα καταφέρει να συνδεθεί με ένα ευρύτερο κοινό και να φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο του τηλεοπτικού καλλιτεχνικού στερεώματος, σχολιάζει η «New York Times».

Η καριέρα της κ. Κέλι εκτοξεύθηκε όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγινε στόχος επιθέσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ, με αποκορύφωμα την άρνησή του να συμμετάσχει σε τηλεμαχία του «Fox News» στα τέλη Ιανουαρίου, την οποία θα συντόνιζε η τηλεοπτική αστέρας, καθώς ο τότε πρόεδρος του «Fox Νews», Ρότζερ Αϊλες, αρνήθηκε την απαίτηση του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου να την αντικαταστήσει από την τηλεμαχία.

Ωστόσο, αργότερα, όταν ο κ. Αϊλες κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, η κ. Κέλι ανέφερε δημόσια και πως η ίδια έχει υπάρξει θύμα, με αποτέλεσμα πολλοί υποστηρικτές του τότε προέδρου του δικτύου να θεωρήσουν τη στάση της προδοτική, όπως επισημαίνει η «Washington Post».

Πέραν τούτου, η μετακίνηση της κ. Κέλι θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις για τη βιομηχανία των τηλεοπτικών ειδήσεων, ενώ τίθενται και νέα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του «Fox News», στο οποίο αποτελούσε μια εξισορροπητική παρουσία στην αμιγώς δεξιόστροφη ιδεολογία του δικτύου.

Το «NBC News» από την άλλη έχει από καιρό υπάρξει το μαύρο πρόβατο για τους συντηρητικούς κριτικούς του Τύπου. Και αυτή η αλλαγή γίνεται σε μια εποχή που όλοι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα εποχή για τα Μέσα Ενημέρωσης, η οποία ξεκινά με την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, η αποχώρηση της κ. Κέλι έρχεται μετά τη φυγή και της Γκρέτα Φαν Σούστερεν, γεγονός που σημαίνει πως το «Fox News» βρίσκεται προ του φάσματος του να μείνει χωρίς γυναικεία παρουσία κατά την τηλεοπτική ώρα αιχμής.

Για το «NBC» η προσθήκη της κ. Κέλι ίσως φανεί εξαιρετικά στην προσπάθειά του να ανταγωνιστεί τους μεγάλους ειδησεογραφικού οργανισμούς, καθώς ενισχύει τη φαρέτρα του με ένα όπλο το οποίο έχει δοκιμαστεί και ανδρωθεί σε ένα μέσο του οποίου το συντηρητικό κοινό ήταν αυτό που εξέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενα κοινό που πολλά Μέσα Ενημέρωσης απέτυχαν να αντιληφθούν και να διαχειριστούν τον θυμό του.

Παρά την άρνηση της μυθικής πρότασης που δέχτηκε από τον ίδιο, ο Ρούμπερτ Μέρντοχ έκανε μια θετική δήλωση για τη μετακίνηση της κ. Κέλι. «Ευχαριστούμε την Μέγκιν Κέλι για την 12ετή συνεισφορά της στο ’Fox News’. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην καριέρα της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις