MEETING POINT

Ο Μάκης Βορίδης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη: Δεν πρέπει και δεν θα γίνουν εκλογές το 2022

Ο Μάκης Βορίδης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη: Δεν πρέπει και δεν θα γίνουν εκλογές το 2022
Η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Newsbomb.gr

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη στον απόηχο του ανασχηματισμού και εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ.

«Η επιτυχία ή η αποτυχία των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί από το πολιτικό αποτέλεσμα», τονίζει ο υπ. Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr, σχολιάζοντας τη δριμεία κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που επέλεξε στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Παράλληλα, απέρριψε τις ερμηνείες που θέλουν την κυβέρνηση να στρέφεται είτε προς την Κεντροαριστερά είτε προς τη Δεξιά, τονίζονται ότι πρόκειται για λάθος προσέγγιση.

Ο υπ. Εσωτερικών επεσήμανε ότι το ερώτημα «πώς μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης με τον Πιερρακάκη, τον Γεραπετρίτη και τον Στυλιανίδη», είναι λάθος, καθώς, «επιμένει σε μια ιδεολογική διαίρεση η οποία σήμερα δεν έχει αντιστοίχιση με τα προβλήματα. Το πραγματικό ζητούμενο είναι εάν όλοι υπηρετούν το ίδιο πολιτικό σχέδιο».

Επιβεβαίωσε τις φήμες πως ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ θα εξαγγείλει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων που έρχονται, λέγοντας ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει η μείωση των φόρων και η μεσαία τάξη.

Ήταν κατηγορηματικός αναφορικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν και δεν πρέπει να γίνουν εκλογές το 2022», ενώ σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρώτης γραμμής.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί, ούτε έχει καμία πρόθεση, να παρέμβει σε αυτές, ενώ για την κριτική προς την Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως ο ίδιος είναι αντίθετος με τις προσωπικές επιθέσεις διότι «θολώνουν το πραγματικό πεδίο της αντιπαράθεσης».

Τέλος, στο ερώτημα για τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες, απάντησε ότι είναι «ευτυχής να υπηρετεί τις ιδέες» του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.