MEETING POINT

Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

«Φρένο» στα σενάρια για πρόωρες εκλογές εντός του 2022, αλλά και για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, βάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με την συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη.

Μιλώντας στο Meeting Point ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντέχει γιατί έχει χτίσει μια πολύ ακριβή σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία», δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία σκέψη ή συζήτηση για εκλογές αυτή την στιγμή και διαμήνυσε: «Σας λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023». Σε ό,τι αφορά, δε, τα δημοσιεύματα που έφεραν την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδυναμία, ήταν και πάλι σαφής: «Οι εκλογές», είπε, «θα γίνουν και θα κερδηθούν με τον εκλογικό νόμο όπως είναι».

Σε ό,τι αφορά την κρίση της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και «η κοινωνία στενάζει» και επιβεβαίωσε πως στο επόμενο δεκαήμερο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Απέκρουσε ωστόσο το αίτημα της αντιπολίτευσης για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, λέγοντας ότι αποδίδει έσοδα που είναι αναγκαία για κοινωνικές δαπάνες οι οποίες δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να χρηματοδοτηθούν. Τόνισε επίσης ότι όσα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση, η παγκόσμια κρίση δεν αντιμετωπίζεται εάν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή παρέμβαση την οποία και επιδιώκει ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην στάση της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ότι η ταύτιση της Ελλάδας με τους συμμάχους της έναντι της ρωσικής εισβολής ήταν «ηθικά επιβεβλημένη και εθνικά ωφέλιμη». Επεσήμανε, δε, ότι καταγράφεται μεν η ανησυχία της κοινής γνώμης που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά το γεγονός ότι η χώρα μας πρόσφερε πολύ καθαρή στήριξη σημαίνει ότι δικαιούμαστε και εμείς να ζητήσουμε αντίστοιχη στήριξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε χαμηλά τον πήχη για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι «οι προσδοκίες είναι μετρημένες, πηγαίνουμε στο ραντεβού με ρεαλισμό, δεν πηγαίνουμε με αυταπάτες».

Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Οικονόμου στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη: