MEETING POINT

Αποστολάκης στo Newsbomb.gr: Πέρασε ο εκβιασμός της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο Newsbomb.gr
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο Newsbomb.gr

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν στηρίζονται στο μέτρο που θα έπρεπε», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης και χαρακτήρισε λάθος την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό υλικό

«Κανείς δεν μπορεί να μην πάρει σοβαρά τις απειλές της Τουρκίας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο,τιδήποτε – από θερμό επεισόδιο μέχρι κάποια άλλη εμπλοκή»: Αυτό το μήνυμα-προειδοποίηση στέλνει ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με τη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη, τονίζοντας ότι «μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κόσμος έχει αλλάξει τελείως».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στο Meeting Point επισημαίνει ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Ταγίπ Ερντογάν «μάζεψε πόντους», λέει πως «ο εκβιασμός της Τουρκίας πέρασε στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ» και εκτιμά ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συγχωρούν την τουρκική προκλητικότητα διότι δεν θέλουν να αφήσουν την Άγκυρα «να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας».

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης λέει ότι «δεν διεκδικούμε αυτά που θα έπρεπε, ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε από την Ε.Ε.» και τονίζει ότι, πάντοτε, «οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις βοηθούν τη διπλωματία».

«Πρέπει όλοι», δηλώνει, «να πειστούν ότι εάν χρειαστεί, οι ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν. Θα πρέπει με τον ισχυρότερο τρόπο να περάσει αυτό σε όλους: Ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα και να δεχτεί την όποια παραβίαση».

Προσθέτει επίσης ότι «οι ένοπλες δυνάμεις δεν στηρίζονται στο μέτρο που θα έπρεπε», ενώ χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. «Ήταν λάθος», λέει, «γιατί πρώτα απ’ όλα δείχνουμε μια εχθρότητα στη Ρωσία. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πια πολλά πράγματα από τη Ρωσία, ίσα-ίσα μπορεί να περιμένουμε και κάποια εχθρική συμπεριφορά».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας μιλά και για τις πολιτικές εξελίξεις και εκτιμά ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας. Προσθέτει, επίσης, πως όταν γίνουν οι εκλογές ο ίδιος θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε μια υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.