MEETING POINT

Κωστής Χατζηδάκης - Αλέξης Χαρίτσης στο Meeting Point - Debate για την οικονομία και την ακρίβεια

Κωστής Χατζηδάκης - Αλέξης Χαρίτσης στο Meeting Point - Debate για την οικονομία και την ακρίβεια

Εκλογές 2023: Μια καλή βάση για την αυτοδυναμία θέλει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου - Μόνο μία κάλπη, αυτή της απλής αναλογικής, υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κωστής Χατζηδάκης και Αλέξης Χαρίτσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την οικονομία, την υπόθεση των υποκλοπών και το μετεκλογικό τοπίο, στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη

Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους είχαν για τα ζητήματα της οικονομίας και ειδικά για το πρόβλημα της ακρίβειας, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη.

Με αιχμή του δόρατος την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση της ανεργίας στο 11%, την επιτάχυνση στην έκδοση των νέων συντάξεων και τις παρεμβάσεις προς όφελος των συνταξιούχων, ο Κωστής Χατζηδάκης συγκρίνει την κατάσταση σήμερα με το 2019, όταν η ΝΔ παρέλαβε τη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για λαθροχειρία κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης και επισημαίνει τη μεγάλη ανησυχία για την πορεία της οικονομίας η οποία προκύπτει από τη νέα έκρηξη του δημόσιου χρέους 400 δισ. ευρώ, νέα έκρηξη του ιδιωτικού χρέους 40 δισεκατομμύρια, έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος, κατά την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας.

«Πώς ταιριάζουν οι υποσχέσεις σας με αυτήν την κατάσταση;» απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάζει τα πάντα στους πάντες». «Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις σε όλους. Εσείς μοιράσατε 50 δισεκατομμύρια σαν να μην υπάρχει αύριο, χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς κανένα ζήτημα αποτελεσματικότητας, μόνο και μόνο για να χτίσετε εκλογική πελατεία» ανταπαντά ο κ. Χαρίτσης.

Την τιμωρία όλων των ενόχων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, ζητά ο Κωστής Χατζηδάκης, για το θέμα των υποκλοπών και για τη δική του παρακολούθηση. «Είμαι βαθύτατα ενοχλημένος» δηλώνει και τονίζει ότι πιστεύει πως η Δικαιοσύνη θα τα αποκαλύψει όλα. Πρόκειται για θέμα που διαβρώνει τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και κυρίως προς την κυβέρνηση, επισημαίνει από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης. «Ή έχουμε έναν πρωθυπουργό που το έχει ενορχηστρώσει όλο αυτό και προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ’ έξω ή έχουμε έναν πρωθυπουργό που είναι τόσο ανίκανος που δεν ξέρει τι γίνεται κάτω από τη μύτη του» προσθέτει.

Ως προς το κύριο επίδικο των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο μεν Κωστής Χατζηδάκης αναδεικνύει το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής μάχης ως μια καλή βάση για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές. Τονίζει, επίσης, ότι η ΝΔ έχει διατηρήσει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της διακυβέρνησής της. Ο δε Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο μία κάλπη, αυτή της απλής αναλογικής, «γιατί πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας». Ο τόπος χρειάζεται πολιτική αλλαγή, προσθέτει, υποστηρίζοντας πως το βράδυ των εκλογών είτε ανοίγει ο δρόμος προς μια προοδευτική διακυβέρνηση είτε παίρνει «συγχωροχάρτι» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αλέξη Χαρίτση:

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στην Bild: Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύτικες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι