MEETING POINT

Σύγκρουση Χατζηδάκη - Χαρίτση για την οικονομία: Η ακρίβεια, η μεσαία τάξη και η κοινωνική πολιτική

Σύγκρουση Χατζηδάκη - Χαρίτση για την οικονομία: Η ακρίβεια, η μεσαία τάξη και η κοινωνική πολιτική

Εκλογές 2023: Για ενίσχυση της ανάπτυξης και βελτίωση της θέσης της χώρας διεθνώς μιλά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και νέα φτωχοποίηση του πληθυσμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη

Με την ακρίβεια να αποτελεί το «υπ' αριθμόν ένα» πρόβλημα της πλειονότητας των πολιτών, η συζήτηση για την οικονομία βρίσκεται ψηλά στην προεκλογική ατζέντα.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η συζήτηση του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Κωστή Χατζηδάκη και του τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη.

Με αιχμή του δόρατος την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση της ανεργίας στο 11%, την επιτάχυνση στην έκδοση των νέων συντάξεων και τις παρεμβάσεις προς όφελος των συνταξιούχων, ο Κωστής Χατζηδάκης συγκρίνει την κατάσταση σήμερα με το 2019, όταν η ΝΔ παρέλαβε τη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για λαθροχειρία κάνει λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης και επισημαίνει τη μεγάλη ανησυχία για την πορεία της οικονομίας η οποία προκύπτει από τη νέα έκρηξη του δημόσιου χρέους 400 δισ. ευρώ, νέα έκρηξη του ιδιωτικού χρέους 40 δισεκατομμύρια, έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος, κατά την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας.

«Πώς ταιριάζουν οι υποσχέσεις σας με αυτήν την κατάσταση;» απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάζει τα πάντα στους πάντες». «Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις σε όλους. Εσείς μοιράσατε 50 δισεκατομμύρια σαν να μην υπάρχει αύριο, χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς κανένα ζήτημα αποτελεσματικότητας, μόνο και μόνο για να χτίσετε εκλογική πελατεία» ανταπαντά ο κ. Χαρίτσης.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι υπάρχει μια συνολική οικονομική πρόοδος που οφείλεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι πολίτες «βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ανάπτυξη στην ΕΕ αυτήν την ώρα, βλέπουν ότι υπάρχει αύξηση των επενδύσεων και έκρηξη των εξαγωγών» αναφέρει και προσθέτει: «Γι΄αυτό έχουμε ενισχύσει τη διεθνή θέση της χώρας στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα». Η ενίσχυση της ανάπτυξης, επιτρέπει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, να ασκεί μια κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα. «Επτακόσιες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι ενισχύονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία και μια σειρά από κοινωνικά προγράμματα προχωρούν» συμπληρώνει.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, από την άλλη, υποστηρίζει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια της αγοραστικής δύναμης που είχαν οι πολίτες» ενώ η κυβέρνηση «άφησε την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη όλο αυτό το διάστημα».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που υποτίμησε την κρίση του πληθωρισμού, που παράγει νέες κοινωνικές ανισότητες, νέα φτωχοποίηση του πληθυσμού. Είναι μια κρίση που πλήττει κυρίως τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη, που μέσω των φορολογικών εσόδων οδηγεί σε αφαίμαξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» τονίζει.

Θέτει δε, θέμα λαθροχειρίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκρίνει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία», με τη διακυβέρνηση μετά το 2019, «που για πρώτη φορά βρήκε γεμάτα ταμεία, βρήκε ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, βρήκε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αλέξη Χαρίτση: