ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι Millenials αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες με τους φίλους τους

Οι Millenials αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες με τους φίλους τους

Ο κόσμος είναι πια μικρότερος για τους millennials - τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τους συνδέουν σε όλο τον κόσμο και ανακαλύπτουν νέα μέρη και εμπειρίες προσθέτοντας έτσι καθημερινά στον ταξιδιωτικό τους κατάλογο νέους προορισμούς.

Για αυτούς, οι κλασικές διακοπές με ήλιο, άμμο και όμορφες πόλεις είναι ξεπερασμένες – τώρα πια θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο, ενώ αναζητούν ταξιδιωτικές εμπειρίες που είναι διαφορετικές, αυθεντικές και ουσιαστικές.

Οι millennials κινούνται επίσης με διαφορετικό ρυθμό σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. Πιστεύουν με πάθος στην ισορροπία εργασίας-ζωής, επιλέγοντας έτσι να ταξιδεύουν ακόμα και μόνοι τους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους. Οι ευθύνες δε των ενηλίκων τείνουν να κάνουν δύσκολη την εύρεση του χρόνου και των χρημάτων για να ταξιδέψουν με φίλους, αλλά για την πλειοψηφία των millennials, τα αγαπημένα τους ταξίδια συνδυάζονται με τους φίλους τους - όπου μπορούν να απολαύσουν την κάθε τους εμπειρία ξεχωριστά, ελευθέρα και να διασκεδάσουν όπως θέλουν.

Η αεροπορική εταιρεία Scoot, ο οποία εκτελεί απευθείας πτήσεις όλο τον χρόνο μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης, αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί Έλληνες millennials στις πτήσεις της εταιρείας ταξιδεύουν με σύντροφο ή σε ομάδα ενώ περίπου το 70% εξ αυτών συνδέεται σε άλλους προορισμούς της Scoot μέσω της Σιγκαπούρης, όπως το Σίδνεϊ και το Πουκέτ. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη διότι με τους κοντινούς τους φίλους, μοιράζουν τη χαρά μιας νέας εμπειρίας μαζί και διασκεδάζουν στο έπακρον με αυτοπεποίθηση. Εξάλλου όπως λέει και μια παρόμοια, «μόνος σου φαίνεσαι ανόητος, με παρέα όμως φαίνεσαι τρομερός».

Η όλο και πιο αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία καθιστά τα ταξίδια των millennials πιο προσιτά στο να ζήσουν τις απόλυτες διακοπές των ονείρων τους με τους φίλους τους ξεφεύγοντας έτσι από τα συνηθισμένα δημοφιλή hotspots όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ κάνοντας ένα διαφορετικό άλμα σε “off-beat” προορισμούς όπως το Λάος, η Ινδία και η Κίνα. Οι low budget αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περισσότερες επιλογές προορισμών κάθε μήνα σε προσιτές τιμές, για να μην παραλείψουμε και τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφορών.

Σύμφωνα με την Scoot, περίπου το 72% των Ελλήνων millennials που ταξιδεύουν μαζί της, έχουν χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, την εφαρμογή της Scoot για κινητά και διάφορες ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες για να πάρουν καλύτερη προσφορά. Για τους προνοητικούς δε, θα βρουν μειωμένους ναύλους κατά τη διάρκεια των μηνιαίων προωθητικών προσφορών της Scoot, που διατίθενται στην ιστοσελίδα από την τελευταία Δευτέρα του κάθε μήνα και διαρκούν δέκα ημέρες.

Οι κορυφαίοι προορισμοί που ταξιδεύουν οι Έλληνες με την Scoot είναι η Νοτιοανατολική Ασία, όπως το Μπαλί, το Πουκέτ και η Μπανγκόκ. Οι προορισμοί στην Αυστραλία που επιλέγουν οι Έλληνες είναι το Σίδνεϊ, το Περθ, τη Μελβούρνη όπου εξάλλου υπάρχουν και μεγάλες ελληνικές παροικίες.

Ωστόσο, πέρα από τους δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων, υπάρχουν και οι εναλλακτικοί προορισμοί από την Αθήνα (μέσω Σιγκαπούρης), οι οποίοι είναι επίσης προσβάσιμοι μέσω του δικτύου της Scoοt σε εξίσου προσιτές τιμές όπως για παράδειγμα το Thiruvananthapuram στην Ινδία και το Luang Prabang στο Λάος.

Με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μέσω της Σιγκαπούρης, το Luang Prabang στο Λάος αποτελεί μια πόλη που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα. Είναι γνωστό για τα κινηματογραφικά τοπία του και τις δραστηριότητες που προσφέρει όπως η σπηλαιολογία, η πεζοπορία και η ορεινή ποδηλασία. Η ιστορία της πόλης μιλάει δε από μόνη της - πρώην πρωτεύουσα του βασιλείου του Λάος, η πόλη είναι επίσης προστατευόμενη περιοχή της UNESCO. Κάθε ταξιδιώτης μπορεί επίσης να εξερευνήσει τους πολυάριθμους βουδιστικούς ναούς και μοναστήρια και να ζήσει από κοντά την πνευματικότητα κάθε πρωί, παρακολουθώντας εκατοντάδες μοναχούς από διάφορα μοναστήρια να περπατούν στους δρόμους.

Επίσης γνωστό ως το αειθαλές κέντρο της Ινδίας, το Thiruvananthapuram, είναι η πρωτεύουσα και πύλη της όμορφης επαρχίας της Kerala. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ινδίας κοντά στην νότια άκρη της ηπειρωτικής χώρας, ενώ ο Μαχάτμα Γκάντι τo ονόμαζε ως την "Απέραντη πράσινη πόλη της Ινδίας". Το τελευταίο δεν απέχει μακριά από την πραγματικότητα μιας και η πόλη χαρακτηρίζεται από το ορεινό τοπίο των χαμηλών παραλιακών λόφων. Το 2012, το Thiruvananthapura αναδείχτηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζήσει κανείς στην Kerala σύμφωνα με τους Times of India. Το 2013, η πόλη κατατάχθηκε στην 15η καλύτερη πόλη για να ζήσει στην Ινδία σε έρευνα που διεξήχθη από το India Today και επιλέχθηκε επίσης ως η καλύτερα διοικούμενη πόλη στην Ινδία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο για την Ιθαγένεια και τη Δημοκρατία του Janaagraha το 2017.

Για όσους από εσάς είστε επιφυλακτικοί για το μακρινό ταξίδι στην Ασία ή την Αυστραλία με την Scoot μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ανέσεις που προσφέρει ο στόλος της τελευταίας γενιάς με το αεροσκάφος 787 Dreamliner που χρησιμοποιείται στις πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σιγκαπούρης. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια βελτιωμένη πτήση με καλύτερη ποιότητα ατμόσφαιρας, πιο ήσυχες μηχανές και σύγχρονες ανέσεις, όπως Wi-Fi και η άνεση των καθισμάτων, για μια ακόμα πιο άνετη πτήση.

Για τις πιο «cool» ομάδες, μπορείτε να ταξιδέψετε με στυλ με το ScootPlus, μια αναβαθμισμένη εμπειρία της Scoot σε μια αποκλειστική καμπίνα στις πτήσεις του 787 Dreamliner, με δωρεάν αποσκευές check-in 30kg, αποσκευές 15kg, γεύμα, ισχύς καθισμάτων, 30MB Wi- Fi και πολλά άλλα!

Είτε είστε millennial ή όχι, μπορείτε να μάθετε από το στυλ ταξιδιού τους: μερικές φορές, είναι καλύτερο να μην πάρετε τον συνηθισμένο δρόμο. Αντ 'αυτού, πάρτε τον πιο ασυνήθιστο δρόμο και μπορεί να ανακαλύψετε μια μοναδική εμπειρία, εξάλλου η αυθεντικότητα της εμπειρίας σας είναι κάτι που διαμορφώνει ποιος είστε τώρα και ποιος θα είστε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Αν η παρέα σας δε είναι έτοιμη για όλα, μπορείτε να πάρετε μέρος στον online διαγωνισμό της Scoot στο Facebook (FlyScootEU) και να κερδίσετε πέντε εισιτήρια επιστροφής από την Αθήνα σε οποιοδήποτε προορισμό Scoot στην Ινδία, την Κίνα, το Λάος και το Βιετνάμ. Αρκεί να βγάλετε μια διαφορετική πόζα με τους φίλους σας και μπείτε στον διαγωνισμό που έχει δημιουργήσει!

Για όσους από εσάς πιστεύετε ότι το ταξίδι είναι μια αυθόρμητη ανακάλυψη, νέες γνωριμίες και νέες εμπειρίες, μπορείτε να ξεκινήσετε την επόμενη περιπέτεια σας στην επερχόμενη μηνιαία προώθηση Got-to-Go του Scoot – το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα FlyScoot για να εξερευνήσετε τις επόμενες διακοπές σας! Θυμηθείτε, «Οι φίλοι που ταξιδεύουν μαζί, μένουν μαζί»!

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Σχετικές ειδήσεις