Το μοναδικό iPad έχει εξίσου μοναδικά αξεσουάρ – ανακάλυψέ τα!

Newsbomb

Κατέφτασαν τα νέα iPad και iPad Pro, με επιδόσεις που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Πλέον, μπορούν να παρέχουν διασκέδαση με την ίδια ευκολία που μπορούν να αντικαταστήσουν το laptop σου, καθώς με αναβαθμισμένο επεξεργαστή, λογισμικό και οθόνη, μπορούν να κάνουν περισσότερα από ποτέ.

Για τον λόγο αυτό, πληθώρα αξεσουάρ σχεδιασμένα για τα νέα iPad βρίσκονται εδώ, για να καλύψουν κάθε σου ανάγκη – είτε καθημερινή είτε επαγγελματική.

«Ντύσε» και προστάτευσε τη συσκευή σου

Ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ που συνοδεύουν την αγορά ενός νέου iPad είναι η θήκη, και δικαίως. Πρόκειται για μια λεπτή, κομψή συσκευή σχεδιασμένη για φορητότητα, οπότε για όσους μετακινούνται συχνά, η απλή καθημερινή φθορά μπορεί να αποτελέσει ανεπιθύμητη εμπειρία σύντομα.

Επομένως, η επιλογή μιας θήκης που θα προστατεύει το iPad είναι πάντοτε μια καλή σκέψη. Το θετικό είναι πως οι επιλογές δεν είναι λίγες, προσφέροντας οτιδήποτε από ένα απλό κάλυμμα έως μια θήκη-βιβλίο για να διαλέξεις.

Αρχικά, τα καλύμματα που γίνονται, πρακτικά, ένα σώμα με το iPad είναι το βασικότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για να προφυλάξει το tablet. Πρόκειται για θήκες είτε από μαλακά είτε από σκληρά υλικά, που φυσικά προσφέρουν και την αντίστοιχη προστασία, οι οποίες πρακτικά αφήνουν ακάλυπτη μονάχα την οθόνη, την κάμερα, τις θύρες και τα ηχεία. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να ακουμπάς το iPad σε ένα τραπέζι δίχως να σκέφτεσαι αν η όμορφη πλάτη του θα γδαρθεί από την τριβή σε αυτό.

Έπειτα, υπάρχουν οι λεγόμενες θήκες τύπου “book”, που προστατεύουν την πλάτη όμως διαθέτουν και μπροστινό κάλυμμα για την οθόνη, με μια πλαϊνή ένωση που την κάνει να λειτουργεί σαν ένα βιβλίο. Με μια τέτοια θήκη, προστατεύεται τόσο η πίσω όψη όσο και η εξίσου πολύτιμη μπροστινή όψη για τις στιγμές που το iPad δεν χρησιμοποιείται.

Μια χρήσιμη λειτουργία των περισσότερων book covers είναι η δυνατότητα αναδίπλωσής τους, με την μπροστινή πλευρά να ενώνεται με την πίσω δημιουργώντας ένα τρίγωνο, ώστε να κρατά το iPad σε θέση προβολής δίχως να υπάρχει η ανάγκη για ξεχωριστή βάση. Έτσι, μπορείς να παρακολουθείς βίντεο, να κάνεις βιντεοκλήσεις ή οτιδήποτε άλλο έχοντας το iPad σε μια σταθερή θέση και τα χέρια ελεύθερα, ενώ όσοι ταξιδεύουν συχνά μπορούν να γλιτώσουν λίγο χώρο στις αποσκευές τους αφήνοντας έξω μια πιθανή βάση στήριξης.

Για εκείνους που χρησιμοποιούν το iPad ως εργαλείο δουλειάς, η δυνατότητα σύνδεσης με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο είναι εφικτή, όμως δεν θα ήταν ευκολότερο και πιο ευέλικτο να είναι ενσωματωμένο στη θήκη; Επειδή κάποιοι το σκέφτηκαν πολύ πριν από εμάς, ορισμένες θήκες τύπου book ενσωματώνουν πληκτρολόγιο στο κομμάτι που καλύπτει την οθόνη το οποίο συνδέεται ασύρματα με τη συσκευή, εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστό αντάπτορα. Το αποτέλεσμα; Μια δύο-σε-ένα λύση που προστατεύει και φέρνει το iPad πιο κοντά σε ένα laptop, κάνοντας τη δακτυλογράφηση και γενικότερη ανάγκη για πληκτρολόγηση, απλή υπόθεση.

Οθόνη σαν κόσμημα... της αξίζει φροντίδα!

Δεν είναι τυχαίο πως το iPad χρησιμοποιείται ευρέως από καλλιτέχνες, έχοντας αντικαταστήσει για πολλούς το χαρτί και το μολύβι. Είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χαρίζει ελευθερία, τα χρώματά της είναι εκπληκτικά και ζωντανά, το συνολικό βάρος του είναι εξαιρετικά χαμηλό και η υποστήριξη για γραφίδα είναι το... κερασάκι στην τούρτα.

Για μια τέτοια οθόνη, λοιπόν, αξίζουν τα καλύτερα. Και τι καλύτερο από μια προστασία, ειδικά σχεδιασμένη για αυτή; Ο καλύτερος τρόπος να κινηθεί κάποιος είναι να αποκτήσει άμεσα μια προστασία οθόνης για το iPad, για να εξασφαλίσει πως δεν θα εμφανιστούν ακόμη και μικροσκοπικά σημάδια χρήσης σε αυτή.

Η πιο απλή προστασία για οθόνες έρχεται με τη μορφή μιας εύκαμπτης, προστατευτικής μεμβράνης που σκεπάζει όλη την επίπεδη επιφάνεια της οθόνης. Με μια τοποθετημένη μεβράνη προστασίας, ο φόβος της μικρογρατζουνιάς εξαφανίζεται αν, για παράδειγμα, το iPad είναι σε μια τσέπη μαζί με άλλα αντικείμενα – κάτι που σε καμιά περίπτωση δε συνιστούμε να γίνεται, βέβαια. Προστατεύεται επίσης από πιθανά σημάδια χρήσης που έρχονται με τον καιρό και είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, όμως δεν παύει να είναι κάτι δυσάρεστο.

Ακόμη καλύτερη κίνηση θα ήταν η επένδυση σε ένα τζάμι προστασίας, γνωστά και ως “tempered glass” - ψημένο γυαλί. Ένα γυαλί προστασίας, σε αντίθεση με τη μεμβράνη, προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο άγγιγμα όπως και αισθητά ανώτερη προστασία χάρη στο υλικό κατασκευής του. Ουσιαστικά, είναι άλλο ένα ισχυρό στρώμα προστασίας πάνω από το ήδη υπάρχον γυαλί της οθόνης, που δεν επηρεάζει τις λειτουργίες ή την απόδοσή της, παράλληλα προσφέροντας κορυφαία προστασία.

Έχοντας εφαρμόσει μια προστασία οθόνης, η χρήση της ειδικής γραφίδας για το iPad γίνεται απόλαυση, καθώς έχεις όλη την άνεση να επικεντρωθείς στο έργο σου αντί για την διατήρηση της οθόνης σε κατάσταση καινούριας.

Apple Pencil: μια γραφίδα, αμέτρητες δυνατότητες

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η γραφίδα για το iPad, το Apple Pencil, είναι ένας μοναδικός σύμμαχος για όποιον σχεδιάζει ή κρατάει χειρόγραφες σημειώσεις στο iPad του.

Στην όψη, μοιάζει με ένα υπέρ-εξελιγμένο μολύβι. Στην πράξη, είναι πολλά περισσότερα. Ανταποκρίνεται άμεσα, σαν να γράφεις με πραγματικό μολύβι σε χαρτί και είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες πίεσης ώστε να αυξάνει το πάχος της γραμμής όσο το πιέζεις προς την οθόνη. Αν του δώσεις πλάγια κλίση, αναγνωρίζει πως θέλεις να δώσεις σκιές στο σκίτσο σου και ανταποκρίνεται αντίστοιχα στον ψηφιακό σου καμβά.

Στο μικροσκοπικό του καπάκι, βρίσκεται μια μπαταρία που προσφέρει απίστευτη αυτονομία. Μπορεί να αντέξει έως και 12 ώρες λειτουργίας, ενώ αν τις εξαντλήσεις, μέσα σε μόλις 15 (δεκαπέντε!) δευτερόλεπτα (!) φόρτισης είναι ξανά έτοιμη να προσφέρει μισή ώρα χρήσης.

Καθώς το iPad έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στις ανάγκες σου, το Apple Pencil δεν περιορίζεται σε σκίτσα, καθώς μπορείς να κρατήσεις χειρόγραφες σημειώσεις στην οθόνη στις οποίες μπορείς να ανατρέξεις οποτεδήποτε. Κάνε πρόχειρα σκίτσα για να παρουσιάσεις κάτι, γράψε μια σκέψη που μόλις σου ήρθε, σημείωσε τα κυριότερα σημεία ενός μαθήματος ή μιας παρουσίασης – οι δυνατότητες είναι αμέτρητες! Και το καλύτερο; Μέσω αναγνώρισης κειμένου, οι χειρόγραφες σημειώσεις σου εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ψηφιακό κείμενο για να το μοιραστείς ή να το σώσεις σε κάποιο αρχείο, λίγο πιο... επίσημα.

Αν το iPad είναι μια κορώνα, τότε τα παραπάνω αξεσουάρ είναι τα πετράδια που την διακοσμούν. Αφότου κάνεις το άλμα σε ένα iPad -ή αν το έχεις ήδη κάνει- τότε η επένδυση σε κάτι από αυτά είναι μια σοφή κίνηση που σε βάθος χρόνου θα επιφέρει τα μέγιστα: τη διατήρηση της πολύτιμης συσκευής σου σε άριστη κατάσταση και την ευκολία στην καθημερινότητά σου, ό,τι κι αν αυτή περιέχει.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved