Island hopping 2021: Πού να πάτε και πώς να οργανώσετε το ταξίδι σας

Newsbomb

Για τους περισσότερους από εμάς, το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να αποζημιωθούμε για τον δύσκολο χειμώνα που αφήσαμε πίσω. Μια αφορμή να έρθουμε ξανά κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να ζήσουμε μαζί νέες εμπειρίες, τις οποίες θα θυμόμαστε μια ζωή.

Ακριβώς για αυτό, η επιλογή του προορισμού των καλοκαιρινών μας διακοπών, αποτελεί μία σημαντική απόφαση, η οποία χρειάζεται σκέψη και συζήτηση, αφού θέλουμε να είναι όλοι ικανοποιημένοι με την τελική επιλογή. Και ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε, είναι να οργανώσουμε μία island hopping εξόρμηση, ακολουθώντας μία από τις πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικές τάσεις της εποχής μας και συνδυάζοντας σε ένα και μόνο ταξίδι, περισσότερους από δύο προορισμούς.

Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο απαιτεί οργάνωση και συνεργασία. Αν υπάρχει όμως όρεξη και καλή διάθεση από όλα τα μέλη της παρέας, είναι βέβαιο πως το εγχείρημά μας θα στεφθεί με επιτυχία και θα μας χαρίσει ένα από τα πιο συναρπαστικά καλοκαίρια που έχουμε ζήσει, ένα καλοκαίρι διαφορετικό, γεμάτο «εκρηκτικές» γεύσεις, έντονα αρώματα, αγαπημένες μελωδίες και συναντήσεις σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή σε ακρογιαλιές για ουσιαστικές συζητήσεις. Δηλαδή, συναντήσεις οι οποίες κρατούν μέχρι αργά το βράδυ και περιλαμβάνουν νόστιμους μεζέδες, καλή παρέα και το αγαπημένο μας μονοποικιλιακό απόσταγμα Δεκαράκι Μοσχάτο στο τραπέζι μας.

Ιδού, λοιπόν, τρία island hopping ταξίδια που αξίζει να οργανώσουμε φέτος το καλοκαίρι.

Εξερευνώντας την εναλλακτική πλευρά των Δωδεκανήσων

Η Ελλάδα αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν να επενδύσουν τις ημέρες των διακοπών τους σε μία island hopping εμπειρία, καθώς περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά νησιά, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν σε ένα τουρ. Μάλιστα, μια εξαιρετική πρόταση είναι ο συνδυασμός «Αστυπάλαια-Κως-Νίσυρος-Κάλυμνος», ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μία διαφορετική πλευρά των Δωδεκανήσων.

Στην Αστυπάλαια, λοιπόν, θα απολαύσουμε ατελείωτες φυσιολατρικές πεζοπορίες ανακαλύπτοντας «παραμυθένιους», απάτητους κολπίσκους, στην Κω θα κάνουμε ένα «ταξίδι» στον χρόνο με μία επίσκεψη στα εμβληματικά αρχαία μνημεία του νησιού, στη Νίσυρο θα κάνουμε μακροβούτια σε ηφαιστειογενείς παραλίες και θα απολαύσουμε το τσίπουρό μας στα μεζεδοπωλεία στη Χώρα του νησιού, ενώ στην Κάλυμνο θα εξασκήσουμε τις ικανότητές μας στην αναρρίχηση!

Παρόλα αυτά, αν είμαστε από εκείνους που έχουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το πολύωρο ταξίδι με το πλοίο μέχρι το σημείο εκκίνησης του island hopping στα Δωδεκάνησα, δηλαδή στην «πεταλούδα του Αιγαίου», την Αστυπάλαια, μην ξεχνάμε πως σε κάθε περίπτωση, συνιστά μία ευκαιρία να χαλαρώσουμε στο κατάστρωμα του πλοίου με την παρέα, παίζοντας επιτραπέζια και ακούγοντας ένα καλοκαιρινό έντεχνο ποτ-πουρί από Μουζουράκη, Δεληβοριά και Μαραβέγια, το οποίο θα αποτελέσει το… ζέσταμα που θα μας φτιάξει τη διάθεση, πριν πιάσουμε λιμάνι στην πρώτη στάση του ταξιδιού μας.

Ανακαλύπτοντας την παραδοσιακή ομορφιά των Κυκλάδων

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων διαθέτει αρκετούς και διαφορετικούς προορισμούς, καλύπτοντας έτσι τις επιθυμίες κάθε επισκέπτη. Με λίγα λόγια, είναι το ιδανικό σημείο για φίλους που ενδιαφέρονται να απολαύσουν παρέα την καλοκαιρινή τους άδεια, αλλά δυσκολεύονται να συμφωνήσουν απόλυτα στο τι είδους διακοπές επιθυμούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συνδυασμός «Νάξος-Αμοργός-Κουφονήσια» αποτελεί τη «χρυσή» τομή, καθώς έχει ως σημείο εκκίνησης τη Νάξο, ένα νησί που χαλαρώνει τους επισκέπτες, ενώ συνδέεται με την Αμοργό, έναν προορισμό που φημίζεται για την παρεΐστικη, νεανική ατμόσφαιρα και την εναλλακτική, αλλά έντονη νυχτερινή ζωή του. Σε αυτό το «ζωντανό» νησί είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε και σε κάποια έντεχνη βραδιά ή να καταλήξουμε να τραγουδάμε σε μια από τις πλατείες του νησιού τους ξεσηκωτικούς στίχους του Κωστή Μαραβέγια, «δεν έχουμε μυαλό, δεν είμαστε καλά, φωνάζει το χωριό τρελό από χαρά», τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας με Δεκαράκι Μοσχάτο και τσιμπολογώντας εκλεκτούς, ντόπιους μεζέδες. Διότι ποιοτική μουσική και ποιοτικές γεύσεις πηγαίνουν κλασικά μαζί, ειδικότερα στις διακοπές στο νησί.

Μετά την Αμοργό, σειρά έχουν τα Κουφονήσια, ο επίγειος κυκλαδίτικος «παράδεισος», ο οποίος διαθέτει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, μία γραφική ασβεστωμένη Χώρα που μας… ανοίγει την όρεξη για ατελείωτο περπάτημα, καθώς και εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε γούστο και ουρανίσκο. Με λίγα λόγια, αποτελεί το ιδανικό «κλείσιμο» για να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας, προτού επιστρέψουμε πίσω στη βάση μας.

Απολαμβάνοντας την αυθεντική ελληνική φιλοξενία του Ιονίου

Όσοι και όσες από εμάς θέλουμε να γνωρίσουμε φέτος μία άλλη πλευρά της νησιωτικής Ελλάδας, το Ιόνιο Πέλαγος με τα κατάφυτα νησιά, τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και την «πλούσια» ιστορία, είναι το μέρος στο οποίο αξίζει να πραγματοποιήσουμε τις island hopping διακοπές μας. Μάλιστα, μία από τις διαδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι αυτή που περιλαμβάνει τους προορισμούς «Κεφαλονιά-Ιθάκη-Ζάκυνθο».

Ξεκινώντας το ταξίδι μας από την Κεφαλονιά, την πατρίδα του αγαπημένου μας Κωστή Μαραβέγια, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα μοναδικά τοπία του νησιού, να απολαύσουμε το αγαπημένο μας μονοποικιλιακό απόσταγμα και τους μεζέδες μας στα ταβερνάκια στην Άσσο ή το Φισκάρδο, να θαυμάσουμε από κοντά τον Μύρτο -την πιο δημοφιλή παραλία του Ιονίου- και μεταξύ άλλων, να ανακαλύψουμε το σπήλαιο της Δρογκαράτης και την ονειρική λίμνη της Μελισσάνης στην περιοχή της Σάμης. Από το ίδιο σημείο, λοιπόν, θα πάρουμε και το καράβι για να μεταβούμε στην «πριγκίπισσα» του Ιονίου, την Ιθάκη, ένα νησί που φημίζεται για την πυκνή βλάστηση, τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τους γραφικούς παραθαλάσσιους προορισμούς του, που θα μας κάνουν να ερωτευτούμε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο με την πρώτη ματιά.

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας θα είναι η Ζάκυνθος, στην οποία μπορούμε να πάμε είτε μέσω Κεφαλονιάς, είτε μέσω Ιθάκης, ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων. Πρόκειται για ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις, το οποίο συνδυάζει χρυσές αμμουδιές και βραχώδεις κολπίσκους, ενώ παρά τους πολλούς τουρίστες που υποδέχεται κάθε χρόνο, καταφέρνει και διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μερικές μόνο από τις θαλάσσιες διαδρομές που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στη φετινή island hopping εμπειρία μας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να ανακαλύψουμε την ξεχωριστή διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει όμορφους και ιδιαίτερους προορισμούς, που καλύπτουν τις επιθυμίες και τα γούστα κάθε μέλους της παρέας, όπως συμβαίνει και με την οικογένεια Δεκαράκι, δηλαδή την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακών αποσταγμάτων, η οποία διαθέτει μία μοναδική γευστική εμπειρία για κάθε ξεχωριστή μας περίσταση. Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα, είναι να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε εγκαίρως το ταξίδι μας και να κλείσουμε τα εισιτήριά μας. Διότι όπως όλα δείχνουν, αυτό το καλοκαίρι, όλοι θέλουν να ταξιδέψουν και να απολαύσουν ξανά τη ζωή στο έπακρο!

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved