ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φύλλο και φτερό επιχείρηση στον Πειραιά

Φύλλο και φτερό επιχείρηση στον Πειραιά

Φορολογική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο αλιευμάτων, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας

Έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά

Μετά τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί (169) παραστατικά αξίας 26.468 ευρώ ενώ είχαν εκδοθεί (303) παραστατικά με ανακριβή στοιχεία, ύψους 9.286 ευρώ.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο αλιευμάτων, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση, που λειτουργεί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε. (Ο.Κ.Α.Α.) και από τον επιτόπιο αλλά και από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης στοιχείων αλλά και η σκόπιμη ανακριβή έκδοση μεγάλου αριθμού εκδοθέντων παραστατικών.

Συγκεκριμένα ελέχθηκαν (13.000) εκδοθέντα παραστατικά της επιχείρησης, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι σε (169) περιπτώσεις διακίνησης/πώλησης αγαθών δεν είχε εκδοθεί αντίστοιχος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων μη τιμολογηθέντων εμπορευμάτων ή/και φορολογικά στοιχεία πώλησης (τιμολόγιο πώλησης, απόδειξη λιανικών συναλλαγών), συνολικής αξίας είκοσι έξι χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ και δώδεκα λεπτών 26.468,12 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψαν (303) περιπτώσεις έκδοσης ανακριβών, ως προς την αξία ή την ποσότητα στοιχείων πώλησης, συνολικής αξίας εννέα χιλιάδων διακοσίων ογδόντα έξι ευρώ και σαράντα επτά λεπτών 9.286,47 ευρώ.

Για τις διαπιστωθείσες ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ρoή Ειδήσεων