Νέες απολύσεις στη Χαλυβουργική από τους Αγγελόπουλους...

Newsbomb

Σε νέες αιφνιδιαστικές απολύσεις, με τη μορφή "εθελούσιας εξόδου", εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει η εργοδοσία της Χαλυβουργικής, (συμφερόντων Αγγελόπουλου) στην Ελευσίνα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων σε συνάντηση με τη Διοίκηση για την σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η εργοδοτική πλευρά ανέτρεψε την ατζέντα και ανακοίνωσε «πακέτο 100 εθελούσιων αποχωρήσεων», συνεχίζοντας το πογκρόμ ομαδικών απολύσεων μέσω των οποίων επιδιώκει να "εκβιάσει" την κυβέρνηση για να διασφαλίσει προνόμια μείωσης του κόστους παραγωγής.

"Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για απολύσεις σε μια παραγωγική βιομηχανική μονάδα στην οποία έχουν απομείνει 250 χαλυβουργοί", αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει ότι "οι "απολύσεις" έρχονται σε μια περίοδο που η Π.Ο.Ε.Μ (Συνδικάτο Μετάλλου) δίνει την μάχη για στήριξη του χαλυβουργικού κλάδου, απαιτώντας από την πολιτεία χαμηλό κόστος ενέργειας (διακοψιμότητα) στις ενεργοβόρες παραγωγικές μονάδες ακριβώς όπως συμβαίνει στις ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές χώρες, υπερασπιζόμενοι την βιομηχανική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας".

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο εκφράζουν "την οργή τους για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την απασχόληση την οικονομία και την ανάπτυξη", ενώ η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει τον αγώνα του σωματείου της Χαλυβουργικής, δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα τους στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην δουλειά.

"Καλούμε την εργοδοτική πλευρά να αναθεωρήσει την απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση, καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση και το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει προστατεύοντας την απασχόληση", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα συνάντησης με το Σωματείο Εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαλυβουργική των αδερφών Αγγελόπουλων είχε απολύσει 45 εργαζόμενους στις 12/6/2014 και μάλιστα το σχετικό αίτημα εγκρίθηκε από το ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας). Αποτέλεσε μάλιστα την πρώτη έγκριση ομαδικών απολύσεων. Το αίτημα της εταιρείας (που το 2011 είχε προχωρήσει σε άλλες 285 απολύσεις) είχε εγκρίνει μετά τη μελέτη του φακέλου και των ισολογισμών της εταιρίας η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, η οποία ως πρόεδρος του ΑΣΕ εισηγήθηκε την έγκριση των απολύσεων.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved