ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΒΕΠ: Διευκρινίσεις για επιστροφή ή συμψηφισμό πιστωτικών ποσών ΦΠΑ

ΕΒΕΠ: Διευκρινίσεις για επιστροφή ή συμψηφισμό πιστωτικών ποσών ΦΠΑ

Επιφυλακτικός δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για τους 11 βασικούς και 4 συμπληρωματικούς φόρους που εμφανίζεται να προωθεί η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι: "...Από τη λίστα των νέων φορολογικών μέτρων, που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές μας, όσον αφορά στην αυτόματη απόδοση του Φ.Π.Α σε πραγματικό χρόνο, μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, πρέπει να διευκρινιστεί το πως θα αποδίδεται η διαφορά Φ.Π.Α. αγοράς και πώλησης από τις επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, όμως, στις περιπτώσεις πιστωτικού Φ.Π.Α. πρέπει να καθοριστεί το πως και το πότε ακριβώς θα επιστρέφονται ή θα συμψηφίζονται τα σχετικά ποσά από το ΥΠ.ΟΙΚ."

Όπως επισημαίνει ο κ.Κορκίδης, "επίσης, χρειάζεται να δοθούν κίνητρα, τόσο στον επιχειρηματία, όσο και στον καταναλωτή, είτε με έκπτωση της δαπάνης από τον φόρο εισοδήματος ή μείωση του Φ.Π.Α., ως ποσοστό για κάθε on-line ηλεκτρονική συναλλαγή. Ως θετικό βήμα, κρίνεται και η παρακολούθηση των ψηφιακών εμπορικών συναλλαγών, που σε συνδυασμό με τις δράσεις, οι οποίες απορρέουν από το πρωτόκολλο συνεργασίας μας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση των φαινομένων της διαδικτυακής απάτης, θέτουν τις βάσεις για ένα πιο ασφαλές πλαίσιο στο ηλεκτρονικό εμπόριο".

Σχετικές ειδήσεις