ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Χίο η Hellenic Seaplanes-Στόχος από φέτος να πετάν υδροπλάνα

Στη Χίο η Hellenic Seaplanes-Στόχος από φέτος να πετάν υδροπλάνα

H Hellenic Seaplanes (Υδροπλάνα Ελλάδας) μέσω της θυγατρικής της «Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών & Οινουσσών ΙΚΕ» είναι η ανάδοχος για τη δημιουργία υδατοδρομίων στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες και τη δρομολόγηση υδροπλάνων, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης που ολοκλήρωσε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Η εταιρεία θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φάκελους αδειοδότησης των υδατοδρομίων έτσι ώστε να προλάβουν να ενταχθούν ως προορισμοί εντός του 2015.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους «η Χίος θα αποτελέσει κόμβο στα δρομολόγια τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουν εντός του 2015. Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τα υδροπλάνα της εταιρίας θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών.

Ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθούν η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσες από το δίκτυο υδατοδρομίων. «Οι Δήμοι των νησιών, μέσω του
Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου προχώρησαν με αποφασιστικότητα στην δημιουργία υδατοδρομίων στα λιμάνια τους, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή και τουριστική δραστηριότητα τους», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη ενός μεγάλου δικτύου υδατοδρομίων, πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα έχουμε έτοιμο ένα μέρος του δικτύου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι δραστηριότητες μας είναι βιώσιμες μόνο όταν υπάρχει σωστή ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Όλες οι δραστηριότητές μας κινούνται πάντα μέσα σε ένα ορθολογικό πλαίσιο ώστε οι τελικές επιλογές να εξασφαλίζουν την επιτυχία της τόσο σημαντικής προσπάθειας που ήδη καταβάλλεται, στο πιο σύντομο χρονικό ορίζοντα».Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ο πρόεδρος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς οι υπηρεσίες των υπουργείων είναι αυτές που θα προωθήσουν τα ζητήματα της γρήγορης αδειοδότησης: «Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις