Areva: Σχεδιάζει να καταργήσει 5 - 6.000 θέσεις εργασίας

Newsbomb

Ο γαλλικός πυρηνικός όμιλος Areva ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να καταργήσει 5.000-6.000 θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο εκ των οποίων οι 3-4.000 θα είναι σε μονάδες του στη Γαλλία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος περικοπής του μισθολογικού κόστους.

"Στη Γαλλία δεν σχεδιάζεται καμία απόλυση και οι μονάδες παραγωγής θα διατηρηθούν", δήλωσε ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος το πρωί σήμερα συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη του ομίλου.

Ο ακριβής αριθμός των θέσεων που θα καταργηθούν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα των εργαζομένων της Arev,a η οποία σκοπεύει να περιορίσει το μισθολογικό κόστος κατά 15% στη Γαλλία και κατά 18% συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα στην Areva, η οποία ανήκει κατά 87% σε δημόσια κεφάλαια, απασχολούνται 45.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο εκ των οποίων οι 30.000 στη Γαλλία. Το μισθολογικό κόστος φτάνει σήμερα τα 3,5-4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ένα ποσό που ο κολοσσός της πυρηνικής τεχνολογίας θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο σε σχέση με τα 8 δισ. ευρώ του κύκλου εργασιών του.

Πέρσι ο όμιλος κατέγραψε ζημίες ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ και στις αρχές Μαρτίου ανακοίνωσε ένα σχέδιο περικοπών με το οποίο θα εξοικονομήσει περίπου 1 δισ. ευρώ μέχρι το 2017.

Ο γενικός διευθυντής της Areva Φιλίπ Νος έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι αποχωρήσεις εργαζομένων από τον όμιλο να γίνουν σε εθελοντική βάση.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved