ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοψήφισμα - ΕΑΣΕ: «Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη. Εκεί και πουθενά αλλού»

Δημοψήφισμα - ΕΑΣΕ: «Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη. Εκεί και πουθενά αλλού»

«Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη. Εκεί και πουθενά αλλού». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΑΣΕ επισημαίνεται: «Ως στελέχη που έχουμε διανύσει μια μακρά διαδρομή, έχοντας αρκετές φορές χρειαστεί να πάρουμε ρίσκα, ως επαγγελματίες που ανησυχούμε και πασχίζουμε για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, το μέλλον και την ευημερία των χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές και των παιδιών μας και ως πολίτες που ονειρευόμαστε την Ελλάδα της Αριστείας και της αληθινής Προόδου, όχι την Ελλάδα της οπισθοδρόμησης, της μιζέριας, της μετριότητας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο ενός Grexit.

Ως σκληρά εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που έχουν ήδη συνεισφέρει στα δύσκολα και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία πληρώνοντας πολύ μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που συντηρούν το σύνολο του κράτους και κάθε θεσμού κοινωνικής συνοχής και παροχής δημοσίου αγαθού και που έχουν και αυτοί υποστεί ένα μεγάλο κόστος της κρίσης με τεράστια μείωση μισθών και ανεργία, γνωρίζουμε ότι συχνά απαιτούνται σκληρά μέτρα για την επίλυση ενός προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ορθή επιχειρηματική πρακτική επιβάλλει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο το οποίο να προβλέπει τι θα γίνει "την επόμενη ημέρα".

Αυτή τη φορά ωστόσο, καλούμεθα όλοι ως πολίτες τούτης της πολύπαθης χώρας, να αποφασίσουμε σχεδόν στα τυφλά, μη έχοντας ξεκάθαρη εικόνα τι θα συμβεί στην Ελλάδα τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και για τον λόγο αυτόν αγωνιούμε.

Ένα είναι βέβαιο. Παρά τις ατέλειες και τα προβλήματα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η θέση της χώρας βρίσκεται στην Ευρώπη. Εκεί και πουθενά αλλού. Εκτός αν προτιμάμε να ανήκουν μόνο τα παιδιά μας εγκαταλείποντας την χώρα που τα ανέθρεψε και αδυνατεί να τα κρατήσει.

Το δικό μας ΝΑΙ είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Αυτό καταλαβαίνουμε, αυτό υποστηρίζουμε.

Η Ελλάδα είναι ανάγκη να συνεχίσει την πορεία της μέσα στην Ευρώπη, προχωρώντας στις απαραίτητες αλλαγές που θα εξυπηρετήσουν τους στόχους της εξωστρεφούς ανάπτυξης, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της αύξησης της απασχόλησης καθώς και της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού πλέγματος προστασίας για τους αδυνάτους.

Όλα αυτά μπορούν να προέλθουν μόνο από την παραγωγική ιδιωτική οικονομία και την επικράτηση των αρχών της ανεξαρτησίας των θεσμών και της αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα.

Πεποίθησή μας είναι ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί τόσο μια καλύτερη Ευρώπη όσο και μια όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη δυνατή λύση των οξύτατων, αλλά συγκυριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ας μην χάσει η χώρα μας αυτή την ευκαιρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις