ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Kλειστές τράπεζες: Τι ισχύει με την αλφαβητική σειρά στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων

Kλειστές τράπεζες: Τι ισχύει με την αλφαβητική σειρά στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων

Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρει η Eurobank.

Από την πλευρά της η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα είναι για συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστική κάρτα και μόνο για την ανάληψη της σύνταξης τους μέχρι 120 ευρώ.

Η είσοδος στα καταστήματα που είναι ανοικτά, στα οποία παρατηρούνται μεγάλες ουρές τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στις γειτονίες, γίνεται με δικαιολογητικά που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες.

Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων ξεκίνησε να περιμένει εκτός τραπεζικών καταστημάτων αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία τους σήμερα το πρωί στις 8.

Εν τω μεταξύ τη διαβεβαίωση ότι «η καταβολή των συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών» έδωσε με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

«Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα» τονίζει η κυρία Κατσέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων