ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Anglo American: Πώληση περιουσιακών στοιχείων, αναστολή μερισμάτων και απολύσεις

Anglo American: Πώληση περιουσιακών στοιχείων, αναστολή μερισμάτων και απολύσεις

Η μεταλλευτική εταιρία Anglo American ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει περισσότερα περιουσιακά της στοιχεία, θα αναστείλει τα μερίσματα έως τα τέλη του 2016 και θα ενοποιήσει τις μονάδες της σε τρεις από έξι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη βουτιά των τιμών των εμπορευμάτων.

Η Anglo ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα περιουσιακά της στοιχεία κατά 60%, θα περικόψει το εργατικό της δυναμικό σε 50.000 από 135.000 άτομα και θα δημιουργήσει τρεις βασικές μονάδες: την De Beers για τα διαμάντια, την Industrial Metals για την πλατίνα και τα βασικά μέταλλα και την Bulk Commodities για τον άνθρακα και το σιδηρομετάλλευμα.
Η εταιρία που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο σχεδιάζει να αντλήσει 4 δισεκ. δολάρια από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, έναντι 3 δισεκ. δολαρίων που ήταν ο προηγούμενος στόχος της.
«Ενώ συνεχίζουμε με την αναδιάρθρωσή μας και εμμένουμε στους στόχους των επιδόσεων σε όλους τους τομείς, η σοβαρότητα της επιδείνωσης των τιμών των εμπορευμάτων απαιτεί πιο τολμηρές κινήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Κατιφάνι.
Η μετοχή της Anglo, του πέμπτου μεγαλύτερου μεταλλευτικού ομίλου στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, έχει υποχωρήσει κατά 70% από τις αρχές του έτους καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον βραδύ ρυθμό των προσπαθειών ανάκαμψης που ξεκίνησε ο Κατιφάνι το 2013.

Ρoή Ειδήσεων