ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις με venture capital και private equity fund

Περισσότερες από 400 επιχειρηματικές συναντήσεις με venture capital και private equity fund

Περισσότερες από 400 διμερείς συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μεταξύ επιχειρηματιών που υπέβαλαν επιχειρηματικά σχέδια, στο πλαίσιο του Equity Investment Forum, με τα venture capital και private equity funds προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή συνεργασία και επενδυτική συμμετοχή.

Οι επιχειρηματίες θα συναντηθούν επίσης με στελέχη του Χρηματιστηρίου και τις εταιρίες συμβούλων του για να πληροφορηθούν σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης τους, με στελέχη του Enterprise Greece, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εξωστρέφειας της επιχείρησής τους, καθώς και με στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις ευκαιρίες διεθνούς τεχνολογικής ή επιχειρηματικής συνεργασίας όσο και για Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και υφιστάμενα εργαλεία στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επίσης σήμερα στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν workshops με τέσσερις θεματικές ενότητες: "Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Πατέντες", "Χρηματοδότηση της καινοτομίας στις ΜμΕ: ευρωπαϊκές πολιτικές και εργαλεία ",

"Μετατρέποντας την ιδέα σε επιχείρηση για να προσελκύσει επενδυτές", και "Προετοιμασία εισαγωγής σε χρηματιστηριακές αγορές".

Παράλληλα, θα υπάρξει για πρώτη φορά Networking Event μεταξύ μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, της Ισραηλινής επιχειρηματικής αποστολής και της Israel Advanced Technology Industries (IATI). Το Ισραήλ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο συνέδριο.

Όπως επισημάνθηκε χθες πρώτη μέρα του Φόρουμ, το βασικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κεφαλαιακή ενίσχυση των επιχειρήσεων, που είναι το ζητούμενο για τη δημιουργία, την ανάπτυξή ή για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, αποτελούν τα venture capital- private equity funds.

Τα VC και PE funds αποτελούν το βασικό εργαλείο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων Γιάννης Παπαδόπουλος, καθώς χρηματοδοτούν με κεφάλαια τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη μεγέθυνση αλλά και την αναχρηματοδότηση. αναδιάρθρωση ή και εξαγορά επιχειρήσεων.

Επίσης, συμμετέχουν ενεργά στις διοικήσεις των επιχειρήσεων, παρακολουθούν την εξέλιξη των αναπτυξιακών πλάνων και καθοδηγούν τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις γίνονται με όρους ανταγωνιστικούς και όχι επιδοματικούς ή άλλους. H venture capital χρηματοδότηση παρέχει τη δυνατότητα μόχλευσης των δημοσίων πόρων με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η επενδυτική διαδικασία επιλογής που ακολουθείται από τα venture capital funds είναι έγκαιρη και έγκυρη, αφορά σε ουσιαστικούς ελέγχους (επιχειρηματικό, νομικό και οικονομικό) και όχι σε γραφειοκρατικές, χρονοβόρες και διαβλητές διαδικασίες προσκόμισης εντύπων και εκθέσεων, διαδικασίες που ακολουθούνται στις επιδοτήσεις επιχειρήσεων.

Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν μέσω της δραστηριότητας venture capital/ private equity είναι ανακυκλούμενα κεφάλαια.

Το προϊόν της ρευστοποίησης των επενδύσεων επιστρέφει πάλι στα κρατικά ταμεία, χωρίς τους περιορισμούς που επιβάλουν τα διαρθρωτικά ταμεία. Οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για εκείνους τους σκοπούς που θα επιλέξει το Ελληνικό Δημόσιο.

Σχετικές ειδήσεις