ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Best Barista 2016 από τον Caffè Vergnano

Best Barista 2016 από τον Caffè Vergnano

Ως master της τέχνης του τέλειου espresso, οCaffè Vergnanoδιοργανώνει γιατρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, το διαγωνισμό "BestBarista". Φέτος, ο διαγωνισμός «BestBarista 2016» θα πραγματοποιηθεί στις14 Μαΐου στο Γκάζι, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Caffè Vergnano στοAthens Coffee Festival.

Ο διαγωνισμός Caffè Vergnano Best Barista χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Πριν την έναρξη, κάθε συμμετέχων γυρίζει τον τροχό Latte Art Wheel, ο οποίος έχει οκτώ διαφορετικά σχέδια και με το σχέδιο που θα πετύχει καλείται να ετοιμάσει δύο cappuccino! Στη συνέχεια, έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά για να στήσει τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί, να ρυθμίσει το κόψιμο στο μύλο για το μείγμα καφέ που έχει επιλεχθεί, να κάνει δοκιμές για το Latte art, αλλά και να διακοσμήσει το χώρο που θα γίνει η παρουσίαση.

Στη συνέχεια, κάθε συμμετέχων καλείται μέσα σε πέντε έχει στη διάθεσή του 5 λεπτά να κάνει μια μικρή παρουσίαση στους κριτές, πριν αρχίσει ο διαγωνισμός. Ο barista μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο αυτό για να επιδείξει τις γνώσεις του γύρω από τον καφέ, να εξηγήσει τα δικά του ροφήματα ή ακόμα και να παρουσιάσει τον εαυτό του, ώστε να κερδίσει περισσότερους βαθμούς.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, κάθε barista έχει μόλις 15 λεπτά, ώστε να παρασκευάσει τέσσερις τέλειους espressos, δύο Latte Art Cappuccinos από τον τροχό Latte Art Wheel, δύο Latte Art Cappuccinos με επιλεγμένα σχέδια και δύο προσωπικά ποτά με καφέ. Για τη δημιουργία των προσωπικών ποτών, ο διαγωνιζόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει mixture της επιλογής του και να φέρει τόσο τα συστατικά, όσο και τα δικά του εργαλεία extraction.

Παράλληλα, φέτος δίνεται μια παραπάνω έμφαση στο κομμάτι του Latte Art. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το κομμάτι του διαγωνισμού αποτελεί η χρήση καλού και ποιοτικού γάλακτος. Για το λόγο αυτό, το γάλα που θα χρησιμοποιηθεί φέτος σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού είναι το "NOYNOY Barista’s Gold" από τη ΝΟΥΝΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών εστίασης του Caffè Vergnano και το διαγωνισμό "Best Barista 2016", επισκεφθείτε το site www.1882.gr ή τη σελίδα του Caffè Vergnano στο Facebook.