Τώρα δρουν τα σπουδαία μυαλά!

Τώρα δρουν τα σπουδαία μυαλά!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περασμένη Τρίτη στο Mediterranean College.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Ο λόγος για το Student Excellence Conference, ένα Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων για τους φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία για 4η φορά στην Αθήνα και για 1η στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Mediterranean College, Δρ. Μαρία Συτζιούκη η οποία υπογράμμισε τη σημασία της ενεργής συμμετοχής των φοιτητών σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και της ανάδειξης του ακαδημαϊκού έργου σε όλα τα επίπεδα σπουδών, στόχος του φετινού συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και συζήτηση θεμάτων σχετικά με σύγχρονες τάσεις σε επιστημονικά πεδία γνώσεων στις Τεχνολογικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες, καθώς και στη Διοικητική Επιστήμη.

Σύνθημα του συνεδρίου ήταν το «Great Minds Act Now», ενώ ο μεγάλος αριθμός εισηγητών ενέπνευσε πολλούς ενδιαφερόμενους που έσπευσαν να τους παρακολουθήσουν.

Τους φοιτητές που συμμετείχαν στο συνέδριο της Αθήνας καλωσόρισε η βραβευμένη Startup στον τομέα Ψηφιακής Διασκέδασης και Τεχνολογίας, Gamespace.gr | Everything about Gaming. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως Keynote Speaker, ο κ. Μιχάλης Σιγάλας – co-founder της Gamespace.gr | Everything about Gaming, ο οποίος παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης μίας νεοφυούς επιχείρησης στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη ραγδαία ανάπτυξη του τομέα της Ψηφιακής Διασκέδασης και Τεχνολογίας, ώστε νέα Projects να βρουν τις κατευθυντήριες γραμμές στα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους καριέρας. Στην κοινή ενότητα του Συνεδρίου, ακολούθησε παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρίας για τα e- sports, την άνοδο τους παγκοσμίως και τις προοπτικές στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο 4ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο, στις 3 θεματικές ενότητες των εισηγήσεων, ήταν ποικίλα:

Στην ενότητα των Διοικητικών Επιστημών οι εισηγητές όχι μόνο μίλησαν για τους τρόπους εξέλιξης της επαγγελματικής πορείας και ηγεσίας, αλλά παρουσίασαν και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μεγάλων εταιριών, προβάλλοντας παράλληλα και τρόπους βελτίωσής τους (Case Studies Adidas, Kit Kat, Maggi).

Στις Τεχνολογικές Επιστήμες και πιο συγκεκριμένα σε θέματα Μηχανικής, οι εισηγητές παρουσίασαν- μεταξύ ποικίλων θεμάτων- τις εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εξίσου ενδιαφέροντα ήταν και τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην Πληροφορική, όπως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα e-board games, το Escape rooms diary κ.α.

Το ίδιο μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την ενότητα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, με τους εισηγητές να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας με βάση την ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την προσχολική αγωγή και την ειδική αγωγή, παρουσιάζοντας έρευνες πάνω σε καίρια θέματα όπως ο αυτισμός στην παιδική ηλικία, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού σε δημοτικά σχολεία κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώθηκε το πρώτο escape room game στις τρεις προαναφερθείσες θεματικές ενότητες, με στόχο την ψυχαγωγία και το networking των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Για μία ακόμη φορά, οι συμμετέχοντες στο Student Excellence Conference είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εμπεριστατωμένων διεθνών μελετών και ερευνών που πραγματοποίησαν οι εισηγητές, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα και πληροφορίες. Καταλήγοντας, διαπιστώνουμε ότι ο πήχης κάθε χρόνο ανεβαίνει όλο και περισσότερο χάρη στις δράσεις που αναλαμβάνει και υλοποιεί το Mediterranean College.

PHOTO GALLERY