Τουρισμός και startups οι νέες προκλήσεις για την Intracom

Newsroom Newsroom

Τουρισμός και startups οι νέες προκλήσεις για την Intracom

Σε νέους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός και τα startups, σκοπεύει να επεκταθεί η Intracom Holdings, η οποία βλέπει με ενδιαφέρον και αναπτυσσόμενες αγορές όπως είναι η Αφρική

Του Δημήτρη Μαλλά

Αυτό προέκυψε από την παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Κωνσταντίνος Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intracom Holdings.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων μέσω ανάπτυξης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και διαχείρισης κινδύνων, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις θυγατρικές του ομίλου.

Στην Intrakat το ενδιαφέρον είναι μεν στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων επόμενης γενιάς (NGA), όπου υπάρχει εξειδίκευση, αλλά και στον τομέα των “έξυπνων” δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (smart grids) και τους “έξυπνους” μετρητές (smart meters). Για τα μεν δίκτυα NGA, o διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings επεσήμανε ότι για να φθάσει η Ελλάδα το επίπεδο των υποδομών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει μέχρι το 2020 να επενδύσει 2,5 – 5 δισ. ευρώ με τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους να έχουν ήδη ανακοινώσει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ. Στο χώρο των smart meters, η Intrakat, σε συνεργασία και με την Intrasoft International, ανέλαβε το πρώτο πιλοτικό έργο για 70.000 μετρητές, ενώ ενδιαφέρεται και για το δεύτερο πιλοτικό έργο που αφορά 160.000 μετρητές.

Μία νέα δραστηριότητα είναι η είσοδος στο χώρο του real estate και του τουρισμού μέσω της Intradevelopment, με τον όμιλο να υλοποιεί τριετές επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελών κατοικιών αλλά και την ανακαίνιση και διαχείριση ξενοδοχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intradevelopment έχει ήδη αναλάβει τη διαχείριση ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο κ. Κόκκαλης έκανε αναφορά και στην πρόθεση της Intracom Holdings να επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση αυτή υπήρχε από πέρσι, αλλά η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθυστέρηση την υλοποίηση των σχετικών πλάνων. Πλέον, όμως, η Intracom έχει αρχίσει να κινείται εκ νέου με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε startups με προϊόντα και λύσεις στους τομείς που δίνει έμφαση ο όμιλος όπως είναι οι “έξυπνες” ενεργειακές λύσεις, το cloud και το Internet of Things.

Στο τομέα των λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής και Μ. Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ήδη ο όμιλος Intrasoft International έχει ήδη διεισδύσει με την ανάληψη σημαντικών έργων στον υπό εκσυγχρονισμό δημόσιο και τραπεζικό τομέα της περιοχής. Παράλληλα, η αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση για λύσεις και υπηρεσίες ψηφιακού επιχειρηματικού μετασχηματισμού στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., του Δημόσιου τομέα και των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων δημιουργούν προϋποθέσεις περαιτέρω ενίσχυσης της Intrasoft International.

Στον τομέα της άμυνας, η Intracom Defense Electronics (IDE), εντείνει τις προσπάθειες δραστηριοποίησης της στους τομείς των τακτικών επικοινωνιών, της ασφάλειας και των υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας αναπτύσσοντας κατάλληλα προϊόντα και υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved