Μαρινόπουλος: Καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις τους

Μαρινόπουλος: Καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις τους

Των κκ. Πάνου Δ. Μαρινόπουλου, Πάνου Ι. Μαρινόπουλου και Στέφανου Ι. Μαρινόπουλου  

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν), ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απωλέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.

Όταν αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015 αναλάβαμε την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ. και εγγυηθήκαμε τη χρηματοδότηση της με 65 εκατ. νέα χρήματα. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2016 εγγυηθήκαμε εκ νέου άλλα 75 εκατ. νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποίαν με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου στρατηγικού επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας.

Όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Η.Π.Α.) είναι  εταιρείες νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του Ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού.

Κάνουμε – δημόσια – έκκληση προς όλους του εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο, που προσφέρουν, είναι να δημιουργούν κωλύματα στην μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία.