ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ergo - ΑΤΕ Ασφαλιστική: Συγχώνευση με στόχο την κορυφή της ασφαλιστικής αγοράς

Ergo - ΑΤΕ Ασφαλιστική: Συγχώνευση με στόχο την κορυφή της ασφαλιστικής αγοράς

Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η ουσιαστική συνένωση της Ergo και της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, προκρίνοντας την επιλογή του ενός εταιρικού σχήματος, με στόχο τη διατήρηση μίας εκ των ηγετικών θέσεων στην ασφαλιστική αγορά.

Της Διονυσίας Προκόπη

Η Ergo εξαγόρασε την ΑΤΕ Ασφαλιστική από την Τράπεζα Πειραιώς, η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της οποίας ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2016. Με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιρειών το 2015, δημιουργείται ο μεγαλύτερος Όμιλος Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ergo, Θεόδωρος Κοκκάλας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, επισήμανε πως η Ergo κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια να βρεθεί από την 24η θέση που κατείχε στις γενικές ασφάλειες, στην τρίτη θέση. Στόχος είναι να διατηρηθεί στην ηγετική «τριάδα» της ασφαλιστικής αγοράς, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη σταθερή κερδοφορία της και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.

Προς το παρόν, οι δύο εταιρείες λειτουργούν παράλληλα ως μέλη του ίδιου ομίλου. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα μπει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης και θα διατηρήσει το όνομά της για έναν ακόμη χρόνο. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συγχώνευσης θα μετονομαστεί σε Ergo. «Με την εξαγορά λήγει η περίοδος αβεβαιότητας για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, των συνεργατών και των εργαζομένων» σημείωσε ο κ. Κοκκάλας. Οι νυν πελάτες της ΑΤΕ Ασφαλιστικής δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα συμβόλαιά τους δεν επηρεάζονται και εάν υπάρξουν αλλαγές, αυτές μόνο θετικές θα είναι, διευκρίνισε ο κ. Κοκκάλας στο Newsbomb.gr.

Με ενδιαφέρον βλέπει και τον τομέα της Υγείας η Ergo, δεδομένης και της τεχνογνωσίας του μητρικού ομίλου Munich Re, ο οποίος κρατά ηγετική θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο όμιλος Munich Re σκοπεύει να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο σε επενδύσεις ανάπτυξης, εκ των οποίων περισσότερα από 500 εκατ. θα κατευθυνθούν στον ψηφιακό τομέα.

Σχετικά, τέλος, με την αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη διάθεση προϊόντων γενικών ασφαλειών από το δίκτυο της τράπεζας, η οποία ισχύει από το 2009 με 11ετή διάρκεια, ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως συνεχίζεται κανονικά και σε πολύ καλό κλίμα.

Σχετικές ειδήσεις