Το ΕΣΠΑ επί τάπητος στο 11ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

Newsbomb

Την πεποίθηση πως «οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ» εξέφρασε ο διευθυντής (Senior Director) του Τμήματος Green Banking & Αναπτυξιακά προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς, Δημήτρης Βερελής, από το βήμα του 11ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το www.ka-business.gr.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε πως η τράπεζα σχεδιάζει κάτι γι' αυτό, προαναγγέλλοντας πως «τον επόμενο μήνα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις».
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στους τομείς που δανείστηκαν στο παρελθόν και ξεχώρισαν, όπως ο τουρισμός και η αγροδιατροφή, ενώ ανέλυσε και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας Πειραιώς, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να επιχειρήσουν, καταθέτοντας συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Όπως είπε, ΕΤΕπ δίνει προτεραιότητα στις προτάσεις που υποβάλλονται από την Ελλάδα και υπογράμμισε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν είναι θηρίο. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει να καταθέσει το επενδυτικό του σχέδιο και να τον βοηθήσουμε εάν χρειάζεται κάτι και υπάρχει κάποιο κενό». σύμφωνα δε με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αυτή την περίοδο συμβάλει στην Ελλάδα με δανεισμό που ανέρχεται στο 10% του ΑΕΠ της χώρας, δηλαδή 17 δισ. ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved