ΕΡΓΑΣΙΑ

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία Eretria Village και Holidays in Evia

Προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, με τα χρέη προς αυτούς να είναι συσσωρευμένα, και τους εργαζόμενους να έχουν ήδη κάνει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Σε τροχιά αντιδράσεων βρίσκεται το εργατικό κέντρο της Εύβοιας με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με τη λειτουργία των ξενοδοχείων Eretria Village και Holidays in Evia, που τα διαχειρίζεται η εταιρία Εστία ΑΕ, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Στέφανος Μπασινάς.

Αφού τονίζει, ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχαν προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, με τα χρέη προς αυτούς να είναι συσσωρευμένα, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη κάνει ασφαλιστικά μέτρα και ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι και στα δυο ξενοδοχεία ανέρχονται περίπου σε 200 άτομα, σημειώνει ο κ. Μπασινάς.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης, ερωτώμενος από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν επηρεάζεται η λειτουργία του, από την υφιστάμενη κατάσταση, τονίζει ότι το θέμα δεν το γνωρίζει στην πλήρη έκταση. Πάντως ανάφερε, πως αυτή την περίοδο όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν, καθώς η σεζόν δεν έχει ακόμα ανοίξει.

Στο επόμενο διάστημα, η Εύβοια θα φιλοξενήσει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων, με τις αποστολές να φιλοξενούνται στα εν λόγω ξενοδοχεία. Για τον λόγο αυτό, σημειώνει ο κ. Μπασινάς, προετοιμάζονται στο εργατικό κέντρο για κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα έχει ξεκαθαρίσει, καθώς ήδη οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι στα εν λόγω ξενοδοχεία ανέρχονται στις 145, όπως αναφέρει ο κ. Μπασινάς.

Σχετικές ειδήσεις