«Μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΕΒ 13ος και 14ος μισθός

«Μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΕΒ 13ος και 14ος μισθός

Διαψεύδει ο ΣΕΒ τις αναφορές ότι έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα της κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού είχε πετάξει το «μπαλάκι» στο ΣΕΒ λέγοντας πως εκείνο έχει προτείνει τη συγκεκριμένη ρύθμιση την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε, μιλώντας μάλιστα για κατασκευασμένα δημοσιεύματα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΒ

«Ο ΣΕΒ ουδέποτε έχει θέσει θέμα μείωσης των αμοιβών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της κατάργησης τους 13ου και 14ου μισθού. Σχετικές διευκρινήσεις έχουν ήδη δοθεί επανειλημμένα», αναφέρει ο Σύνδεσμος στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Κατά συνέπεια οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, κου Κατρούγκαλου, με αναφορά στον ΣΕΒ, δημιουργούν περιττή ανασφάλεια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το δυσβάστακτο μη μισθολογικό κόστος, που διαβρώνει των ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και απομειώνει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Διαβάστε ΕΔΩ τις σχετικές αναφορές του υοπυργού Εργασάις Γιώργου Κατρούγκαλου