Eurogroup LIVE: Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα - Ποια μέτρα προτείνει ο Τσακαλώτος

Newsbomb

Eurogroup | Ειδήσεις: Κρίσιμa ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με τον Σόιμπλε πριν το Eurogroup - Μαύρες οι εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Μετέβη τελικά στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, παρά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα ότι δεν παραστεί στο σημερινό (26/01/2017) Eurogroup 

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στη σημερινή (26/1/2017) κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με φόντο τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».

Παρόλα αυτά οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή η ελληνική πλευρά προχωρά σε υποχώρηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Από νωρίς το μεσημέρι, Χουλιαράκης και Τσακαλώτος έχουν πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με διάφορους αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsellbloem, τον επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wiser και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble.

Δείτε ποια μέτρα προτείνει ο Τσακαλώτος

Δείτε όλες τις εξελίξεις όπως τις κατέγραψε νωρίτερα το LIVE BLOG του Newsbomb.gr

16:37
Κώστας Τσιτούνας
16:31
Κώστας Τσιτούνας

Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις για να βρεθεί λύση

16:28
Κώστας Τσιτούνας

Στο πλευρό της Ελλάδας Σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές

Η ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών ζητά με ανακοίνωση τους ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ενώ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Μία γρήγορη και θετική κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα πρέπει, στη συνέχεια, να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επιτάχυνση της ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Πιτέλα πρόσθεσε πως οι ευρωβουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος καταγγέλλουν «τις απαράδεκτες απαιτήσεις» του ΔΝΤ σχετικά με «πρόσθετα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για το 2019». «Τίθεται ένα ζήτημα νομιμότητας και αποτελεσματικότητας. Αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της», κατέληξε.

16:26
Κώστας Τσιτούνας

Βάλντις Ντομπρόφσκις

«Η Ελλάδα είναι σε τροχιά επίτευξης στόχων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:24
Κώστας Τσιτούνας

Ντομπρόβσκις: Θα συζητήσουμε τι θα γίνει με το ελληνικό πρόγραμμα μετά το 2018

16:23
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε τις δηλώσεις Μοσκοβισί

16:19
Κώστας Τσιτούνας

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το ραντεβού Σόιμπλε - Τσακαλώτου

16:17
Κώστας Τσιτούνας

Ψυχραιμία συνιστά ο Μοσκοβισί για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης

Φυσικά οι ΗΠΑ θα παραμείνουν φίλοι και σύμμαχοι. Θα είμαστε σε συνεργασία. Μας κινητοποιούν οι νέες προκλήσεις, ώστε να είμαστε ενωμένοι.

16:15
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε τις δηλώσεις Σόιμπλε

16:13
Κώστας Τσιτούνας

Μετέβη τελικά ο Τόμσεν στο Eurogroup

Θα υπάρξει συνάντηση Τσακαλώτου με Thomsen (ΔΝΤ), Coeure (ΕΚΤ) και Regling (ESM) στις Βρυξέλλες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved