ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η υπογραφή των ΣΣΕ για τα ακτοπλοϊκά και τα Μεσογειακά πλοία

Η υπογραφή των ΣΣΕ για τα ακτοπλοϊκά και τα Μεσογειακά πλοία

Υπογράφτηκαν οι ΣΣΕ για το 2013 για τα Ε/Γ Ακτοπλοϊκά και τα Ε/Γ Μεσογειακά πλοία μεταξύ του ΣΕΕΝ και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.


Οι συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις για το 2013 ενώ συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο μερών η μείωση του επιδόματος της άγονης γραμμής κατά 75% σε μηνιαία βάση!!!!

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις διαχώρισε πλήρως την θέση του από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ και όχι μόνο αρνήθηκε να υπογράψει το μνημόνιο συμφωνίας αλλά επέκρινε την επιλογή ως λαθεμένη και επιζήμια για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί ότι η πλειοψηφία της ΠΝΟ για πολλοστή φορά δεν εκφράζει τις προσδοκίες, την αγωνιστική διάθεση και την δυναμική των Ναυτεργατών και στην πραγματικότητα επικυρώνει την θέληση και τις επιδιώξεις των εφοπλιστών.

Μόνο την τελευταία 3ετία το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των Ναυτεργατών έχει δεχθεί συντριπτικά πλήγματα από την κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική και οι απώλειες ξεπερνούν το 30% των μισθών.

Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) οι οποίες επέλεξαν και προτίμησαν την αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις αφήνοντας και διευκολύνοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό να υπογράψει την επαίσχυντη αυτή σύμβαση.....