ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «έσπασαν» στο EuroWorking Group – Στον αέρα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Τα «έσπασαν» στο EuroWorking Group – Στον αέρα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Πιθανό διαγράφεται το ενδεχόμενο να αναζητηθεί πολιτική λύση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, καθώς η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα δεν είναι άμεσα ορατή, μετά το «ναυάγιο» του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση του EuroWorking Group το βράδυ της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου κατέληξε σε αδιέξοδο, με την ΕΕ να γνωστοποιεί ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς παραμένουν μεγάλες οι αποκλίσεις των όσων ζητάει το Ταμείο σε σχέση με τις άλλες πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα προκύπτει από το γεγονός ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%, κάτι που δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των άλλων δανειστών και - όπως υποστηρίζουν ορισμένοι κύκλοι- εμπεριέχει και σκοπιμότητες.

Στο πλαίσιο, αυτό, έγινε γνωστό ότι Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί προσωπικά στην πρόεδρο του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν συγκλίνουν στην επίτευξη πλεονάσματος 0,2% το 2015 με οριακή ύφεση.

Σχετικές ειδήσεις