ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Πλήρης κάλυψη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

Κομισιόν: Πλήρης κάλυψη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

ΕΛΣΤΑΤ | Ειδήσεις: Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ξεκαθάρισε σήμερα, Πέμπτη (20/07/2017) ότι «η Κομισιόν δέχεται την ορθότητα και την εγκυρότητα όλων των στατιστικών στοιχείων από το 2010 και μετά και επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία είναι πλέον έγκυρα, ακριβώς γιατί επήλθαν οι αλλαγές εκείνες στον τρόπο της λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Real, ο κ. Σχοινάς ουσιαστικά κάλυψε πλήρως τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια.

«Παρότι δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, η θέση της Κομισιόν για το έλλειμμα της Ελλάδας έχει ξεκάθαρα και απόλυτα διατυπωθεί γραπτώς τον Αύγουστο του περασμένου έτους», επισήμανε ο κ. Σχοινάς.

Και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η υπηρεσία σε συνέχεια των αναγκαίων θεμελιωδών αλλαγών που εφαρμόστηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, είναι αποτελεσματικό».

Πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν επίσης ότι το έλλειμμα ήταν 15,1% το 2009, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, κανένας άλλος υπολογισμός και κανένα άλλο νούμερο να στέκει.

Όσον αφορά την δικαστική υπόθεση, προσθέτουν ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφορά το ύψος του ελλείμματος.

Σχετικές ειδήσεις