ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Περισσότεροι από 15.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Κτηματολόγιο: Περισσότεροι από 15.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Δεκαπέντε χιλιάδες ιδιοκτήτες, σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με Τα ΝΕΑ τα ακίνητα των ιδιοκτητών, βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες εξαιρέθηκαν τόσο από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης (τον Δεκέμβριο του 2018) αλλά και από την οριζόντια παράταση έως το 2020 που προβλέπει η νέα διάταξη.

Αφορά 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017 και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά, αυτό συμβαίνει λόγω της διατύπωσης της «αχρείαστης» φράσης που περιλαμβάνεται στην προαναφερόμενη διάταξη του πολυνομοσχεδίου «...εάν δεν είχε λήξει η ίδια ή οι παρατάσεις μέχρι τις 30/11/2018, λήγει στις 31/12/2020».

Ήδη σε διάφορους Δήμους, και σε αρκετές άλλες περιοχές πιλοτικών προγραμμάτων στην περιφέρεια, τα αδήλωτα ακίνητα έχουν ήδη περάσει στο Δημόσιο χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης των ιδιοκτητών τους.

Μάλιστα σε ορισμένα Κτηματολογικά Γραφεία οι υπεύθυνοι δηλώνουν στους ενδιαφερόμενους ότι «δεν τους καλύπτει καμία παράταση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα «ελαφρύνετε» τα εκκαθαριστικά

Πότε συμφέρει η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης;

Σχετικές ειδήσεις